Zanka

Kızıl gezegende geçmişte hayat olup olmadığını belirlemekle görevli NASA’nın Perseverance adlı robotu, canlı yayında roketle uzaya fırlatıldı. Dünya o tarihi anlara büyük bir heyecanla tanıklık etti...

NASA, Perseverance ismini verdiği yeni uzay aracını bugün Mars'a yolladı. NASA'nın bu yeni görevindeki asıl amaçMars'ta yaşam izlerini araştırmak olacak. 

Perseverance, tek başına Mars'a ayak basmayacak. Beraberinde Ingenuity adı verilen bir araç da olacak. Bu aracın en önemli özelliği ise Dünya dışında uçabilen ilk uzay aracı olması.

Uçabilen bir araç da Mars'ı daha yukarıdan fotoğraflayabilecek ve tepeden yapılan incelemelerde önemli faydaları olacak.

Mars'ta uzun soluklu kalması planlanan Perseverance, toprak örnekleri toplayacak. Bu sayede bilim insanları Mars'ın toprağını yakından inceleme fırsatı yakalayacak.

Uzay aracının fırlatma süreci, NASA'nın canlı yayınıyla izlendi.  Roket, ABD’nin Florida eyaletinin Orlando şehri yakınındaki Canaveral Burnu’nda yer alan Amerikan Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndaki 41. Fırlatma Kompleksi’nden sorunsuz bir şekilde fırlatıldı. Dünyanın dışına ulaştığında ortaya muhteşem görüntüler çıktı.

NASA’NIN YAYININA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver