Zanka

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Başkan Trump’tan erteleme talebi geldi. Postayla kullanılacak oyların hatalı ve hileli olacağını savunan Trump’ın bu talebinin, anket sonuçlarında bazı eyaletlerde Joe Biden’in önde olduğu sonucunun ardından gelmesi dikkat çekti…

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, postayla mevcut şartlarda oy kullanılması halinde 2020 seçimlerinin, ABD'nin tarihindeki en hatalı ve hileli seçimler olacağını ileri sürdü.

Bunun ABD için büyük bir utanç kaynağı olacağını savunan Trump, "İnsanlar uygun ve güvenli şekilde oy kullanana dek seçimi erteleyin" ifadelerini kullandı.

BIDEN’İN İDDİASI DOĞRU ÇIKTI

Demokrat Parti’nin Başkan adayı Joe Biden, Başkan Trump’ın tekrar kazanabilmek için seçimleri ertelemeye çalışacağını iddiasında bulunmuştu.

Öte yandan seçim öncesi yapılan ve kısa bir süre önce sonuçları açıklanan anketlerde, mevcut başkan Trump'ın 2016 seçimlerinde kazandığı Arizona, Florida ve Michigan eyaletlerinde, rakibi Joe Biden'ın gerisine düştüğü ortaya konmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver