Zanka

Son dakika… 30 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar artarken, ağır hasta sayısı da arttı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Dün 542 olan ağır hasta sayımız 561’E YÜKSELDİ. Son 24 saat içinde yapılan 43.000’i aşkın testte 967 kişide daha hastalığa rastlandı. Bir süre 900’e doğru inen yeni hastamız giderek artıyor. İyileşen hasta sayımızla yeni hasta sayımız birbirine yakın.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Önceki gün ise bir ayın ardından günlük vefat 15’e gerilemişti. Dün bir kişi farkla yaşanan gerileme, bugün bir kişi arttı. Son verilere göre 15 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 674’e yükseldi. Dün vefat sayı 14’tü.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Dün ilk kez açıklanan verilere göre hastalarda zatürre oranı yüzde 9.4’tü. Bugün, bu oran 9.3’e düştü.

Tüm dünya ülkeler günlük sayıları açıklarken ağır hasta sayısını da veriyordu ancak bu veri düne kadar bizde açıklanmamıştı. Dünkü tabloda 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısı, bugün büyük bir artışla 561’e yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan günlük vakalar, önceki gün riskli bir artış göstermişti ancak dün ufak bir gerileme yaşanmıştı. Bugün ise sayı yeniden arttı. Son 24 saatte 967 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 229 bin 891’e ulaştı. Dün 942 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Yeni haftanın ilk gününde binin altına gerileyen ve vaka sayısıyla farkı azaltan sayı, önceki gün yükselmesiyle yeniden sevindirmişti. Ancak dün yeniden gerilemişti ve farkı yine daraltmıştı. Bugün de sayı geriledi. Son verilere göre 982 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver