Zanka

Son dakika… 31 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vakalar arttı, iyileşenle fark kritik düzeye geriledi. Ağır hastalar da ne yazık ki arttı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Son üç günde ağır hasta sayısı en çok artan şehirler: İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır. 27 şehirde ise son üç günde yeni ağır hastamız olmadı. Zatürreli hasta oranımızda düşüş, yeni tanı konan hasta sayımızda artış eğilimi var.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Önceki gün bir ayın ardından 15’e gerileyen vefat sayısı, 14’e düşmesinin ardından dün yeniden 15’e yükselmişti. Bugün ise vefatlar yeniden 17 seviyesine yükseldi ve can kaybı 5 bin 691’e yükseldi.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

İki gün önce ilk kez açıklanan verilere göre hastalarda zatürre oranı yüzde 9.4’tü. Dün yüzde 9.3’e düşen bu oran, bugün yüzde 8.8’e gerilemesiyle sevindirdi.

Tüm dünya ülkeler günlük sayıları açıklarken ağır hasta sayısını da veriyordu ancak bu veri yapılan değişikliğe kadar ülkemizde açıklanmamıştı. Önceki güne ait tabloda 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısı, dün büyük bir artışla 561’e yükselmişti. Bugün yine korkutan bir artışla ağır hastaların sayısı 582’ye yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan günlük vakalar, riskli bir artışın ardından önceki ufak da olsa gerilemişti. Dün artan sayı, bugün yine arttı ve kritik seviyelere yükseldi. Son 24 saatte 982 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 230 bin 873’e ulaştı. Dün 967 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, üst üste iki gün gerilemişti ve vakalarla farkı azaltmıştı. Bugün az da olsa iyileşenler artış gösterdi. Son verilere göre 996 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver