Zanka

Son dakika… 1 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vakalar bin sınırına dayandı, iyileşenlerin sayısı yeni vakanın altında kaldı. Ağır hastaların sayısı ise artmaya devam ediyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız 1.000 sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya. 36 ilimizde ise 3 gündür yeni ağır hastamız olmadı.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Önceki gün bir ayın ardından 15’e gerileyen vefat sayısı, dün yeniden yükselmişti. Yükseliş bugün de devam etti. Son verilere göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 710’a yükseldi. Dün 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Üç gün önce ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı, dün yüzde 8.8’e gerilemesiyle sevindirmişti. Bugün oran yüzde 8.7 olarak açıklandı.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısı, iki gün peş peşe artış göstermişti ve dün 582’ye yükselmişti. Bugün ise 586’ya çıktı.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan günlük vakalar, riskli bir artışın ardından önceki gün ufak da olsa gerilemişti. Ancak üst üste iki gün önemli artışların yaşandığı sayı, bugün de bin sınırına yaklaştı. Son 24 saatte 996 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 231 bin 869’a ulaştı. Dün 982 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, iki günlük gerilemenin ardından dün az da olsa artış göstermişti. Bugün ise sayı hem geriledi hem de günlük vakaların altında kaldı. Son verilere göre 981 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver