Zanka

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün meydana gelen en az 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 binin üzerinde kişinin yaralandığı korkunç patlamanın ardından kötü haberler gelmeye devam ediyor. Patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısı da arttı…

Dün akşam saatlerinde 2 Türk vatandaşının patlamada yaralandığını duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yeni bir açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut’taki patlamada yaralanan Türk vatandaşlarının sayısının 2’den 6’ya çıktığını duyurdu.

Yaralı Türk vatandaşlarından 5'i hafif yaralı olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, ameliyat olan bir Türk vatandaşının da durumunun iyiye gittiğini vurguladı ve yaralı Türk vatandaşların aileleriyle de iletişim halinde olduklarını belirtti.

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl da dünkü patlamanın ardından bölgedeki büyükelçilik çalışanlarının durumunun iyi olduğunu açıklamıştı. Çakıl patlama nedeniyle Türkiye Büyükelçiliği’nin camlarının kırıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün mevkidaşı Mişel Avn ile telefon üzerinden görüşmüştü. Avn’a taziye dileklerini sunan Erdoğan, talep gelmesi durumunda Lübnan’a yardım gönderilebileceğini de dile getirmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver