Zanka

MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e “Evine dön” çağrısı yapmıştı ve bu çağrı siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu çağrıya İYİ Parti’den sert bir yanıt gelmişti ancak Akşener sessizliğini korumuştu. Ve beklenen yanıt geldi. Akşener, “Milletin sesini duymak yerine siyasi magazinle meşgul olmasını hoş bulmadığımı ifade etmek isterim” diye yanıt verdi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım'ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Bu çağrının ardından ilk açıklama İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Ümit Dikbayır’dan gelmişti. Dibayır sosyal medyadan “Biz zaten evimizdeyiz... Başkalarının kuyruğuna takılıp, evin yolunu kaybedenler düşünsün!” paylaşımında bulunmuştu.

Gözlerin çevrildiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ise beklenen yanıt bugün geldi.

Nevşehir’in Acıgöl, Hacıbektaş, Gülşehir, Avanos ve Ürgüp ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren Meral Akşener, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Akşener Bahçeli’ye, “Milletin sesini duymak yerine siyasi magazinle meşgul olmasını hoş bulmadığımı ifade etmek isterim” diye karşılık verdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver