Zanka

Sirte ve Cufra’da Rusya destekli Mısır güçleri ile Türkiye’nin karşı karşıya gelmesi an meselesi. Peki Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya politikaları doğru mu? Mısır’la Türkiye arasında ulusal çıkarları zedeleyen bir durum var mı? Hafter gerçekten kaçtı mı? Prof. Dr. Hasan Ünal, “Dikkatli olmak lazım. Dış politika şakaya gelmez. Bir defa rakibinizi küçümsemeyeceksiniz, rakibinizi küçümsemek ölümcül hatalara yol açar” dedi ve yanlışları anlattı…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay'ın sunduğu SorguluYorum programına konuk olan Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya politikasına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" açıklaması ve ordusunu hazırda tutması, Libya’daki gerilim hattını tırmandırmıştı.

Diğer bir taraftan da Hafter’in kaçtığına yönelik haberler geniş yankı uyandırmıştı. Prof. Dr. Hasan Ünal Hafter’in kaçtığına yönelik haberler yapılırken, Hafter’in Alman Büyükelçisi ile görüştüğüne dair fotoğrafların büyükelçinin Twitter hesabından paylaşıldığını söyledi. Türkiye’nin Mısır’a ve Hafter’e karşı tutumunu değerlendiren Ünal, “Dikkatli olmak lazım. Dış politika şakaya gelmez. Bir defa rakibinizi küçümsemeyeceksiniz, rakibinizi küçümsemek ölümcül hatalara yol açar” diye konuştu.

Sisi’nin Mısır’ın ulusal çıkarları ne gerektiriyorsa onu yaptığını anlatan Hasan Ünal, Erdoğan hükümetinin Sisi’ye yönelik ‘darbeci’ nitelendirmesini de eleştirdi ve bazı ülkelerle olan ilişkiler üzerinden örneklerle bu söylemler üstüne kurulan politikanın tutarsızlığını da ortaya koydu. “Bir ülkenin nasıl yönetileceğine o ülkenin halkı karar verir” diyen Ünal, Mısır’la kötü olmamızı gerektiren ulusal bir çıkar sorununun da olmadığını belirtti.

Peki Türkiye’nin Libya’da ve Doğu Akdeniz’de yürüttüğü politikaların ne kadarı doğru? Hangi noktalarda hata yapıldı? Hangi ülkelerin planları nasıl bozuldu? Hepsi ve daha fazlası Prof. Dr. Hasan Ünal’ın anlatımıyla masaya yatırıldı…

PROF. DR. HASAN ÜNAL’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver