Zanka

AKP’ye ve Bakan Pakdemirli’ye yönelik sert açıklamalarının ardından partisinden ihraç edilen Cemal Enginyurt, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli’nin kendisini sevdiğini bildiğini söyleyen Enginyurt, “Yanındaki bir grup beni tehlike gördü, benden rahatsız oldu” dedi…

MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Haber Global’den Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtladı.

Enginyurt, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Sayın Akşener de dahil MHP’yi ele geçirmek isteyenler oldu. Böylesi bir dönemde arkadaşlarımla beraber Sayın Bahçeli’nin yanında ölümüne durduk. Kavgalar ettik, hakaretler yedik. Ben bu mücadeleyi arkadaşlarımla verdim. Beni bayramdan önce partinin attılar, Akşener’e ‘Evine dön’ çağrısı yaptılar.

* Kongreyi ben iptal falan ettirmedim, ben iptal edilmesi için MHP’yi mahkemeye verdim, şikayet ettim. İYİ Partililer mutluluk içinde, “Cemal Enginyurt itirafçı mı oldu” diyorlar…

* Bir maddenin değiştirilmesi için kongre kararı alınmıştı. Akşener ve arkadaşları toplandı, 765 kişi oy verdi, kazandı güya… 13 maddeyi değiştirdiler, bu hukuksuzdur. Ben kongre bir hak gaspı diye mahkemeye başvurdum. Yüce Türk adaleti de bunu kabul etti.

* Ben Bahçeli’nin beni sevdiğini biliyorum ama yanındaki bir grup beni tehlike gördü, benden rahatsız oldu. Beni “Cumhur İttifakı’na zarar veriyor” diyerek kötülediler, genel başkan da beni 4-5 defa uyardığı için “Yeter artık atın” demiştir diye düşünüyorum.

* Akşener, Bahçeli’ye “Sayın Erdoğan lütfen ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın, yeterli ilgiyi gösterin lütfen” diyor. Evine çağırdığın insan sana hakaret ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?

“SEMİH YALÇIN NE YAPMAK İSTİYOR?”

* Akşener’e konvoy yapan, fotoğraf çektiren isimleri il başkanı yapıyorlar. Bugün İYİ Parti kongrelerinde bulunan, İYİ Parti’yi seçimlerde destekleyen, 31 Mart’ta CHP’yi destekleyen insanları il, ilçe başkanı yapıyorlar. Bu nasıl bir anlayış. Semih Yalçın ne yapmak istiyor?

* Bülent Arınç “MHP AK Parti’nin sırtından kamburdur” dedi. “Sensin kambur” dedim. Bunun neresi disiplinsizlik? Tarım Bakanı’nın fındıkla ilgili sözlerine tepki gösterdim diye insan partiden atılır mı ya?



Bu içeriğe emoji ile tepki ver