Zanka

Son dakika… 7 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar yine arttı, iyileşen sayısı yine vakanın altında kaldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Yeni hasta sayımızda artış devam ediyor. İyileşen hasta sayımız, dün olduğu gibi, yeni hasta sayısından az. Test sayımızsa giderek artıyor. Vaka sayılarını düşürmeyi başarana kadar, TEDBİRDE TEYAKKUZ halinde olmalıyız. İyi haber, sıkı tedbire bağlı.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Geçen hafta bir ayın ardından 14’e kadar gerileyen vefat sayısı, son günlerde yeniden yükselmeye başladı. Dün yeniden düşüş gösteren sayı, bugün aynı düzeyde seyretti. Son verilere göre 15 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 813’e yükseldi. Dün 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Geçen hafta ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı, geriledi. Önceki gün yüzde 8.5’e yükselen oran dün yeniden yüzde 8,4’e gerilemişti. Dün yüzde 8,3’e gerileyen oran, bugün de aynı kaldı.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. Önceki gün 582’ye, dün 580’ gerileyen sayı bugün 586’ya yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyordu. Üç gündür bini aşan sayılar, dün az da olsa düşüş göstermişti. Bugün ise yeniden arttı. Son 24 saatte 1.185 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 238 bin 450’ye ulaştı. Dün 1.153 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, son günlerde vaka sayısının altında kaldı. Bugün gerileyen sayı yine vaka sayısını geçemedi. Son verilere göre 1.028 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver