Zanka

Türkiye’nin Akdeniz’de bir kez daha NAVTEX ilan etmesi, Yunanistan’ı alarma geçirmişti. Dün yaşananların ardından bugün Akdeniz’de sular ısınıyor. Türk hücumbotu Kaş'a, Yunan hücumbotu ise Meis Adası'na yanaştı. Sabah saatlerinden itibaren Türk helikopterleri de bölgede aralıksız devriyede…

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, yeni NAVTEX ilan edilmesinin ardından Kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaştı. 10-23 Ağustos arası geçerli olacak NAVTEX kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki savaş gemisi de Oruç Reis'e eşlik edecek.

Yunanistan da aynı gün aynı bölge için NAVTEX ilan etmişti ve Türkiye'nin duyurusunun yasa dışı olduğunu kaydetmişti. Türkiye’den ise Yunanistan’a sert bir yanıt gelmişti.

Bugün sabah saatlerinde ise Türk hücumbotunun Kaş ilçesi Limanağzı bölgesi önlerine, Yunan hücumbotunun ise Meis Adası önüne demir attığı görüldü.

Yunan güçlerinin olası bir hamlesine karşı Türk askeri helikopteriyle de bölgede zaman zaman uçuş yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren iki helikopter Meis adası civarında ve Kaş bölgesinde sürekli tur atıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver