Zanka

Corona virüs salgınına karşı ilk aşının Rusya’da tescil edilmesi tüm dünyanın gündemine yerleşti. Söz konusu aşının açıklanan detayları ise oldukça ilginç. Buna göre aşının klinik testleri Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler’de başlayacak, üretimi ise Brezilya’da yapılacak. Kasım ayında başlaması planlanan üretimler için 500 milyon dozluk anlaşmalar yapıldı bile…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün dünya üzerinde ilk kez bir Covid-19 aşısına tescil verildiğini duyurdu.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev, dünya üzerinde tescillenen ilk Covid-19 aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uluslararası pazarda “Sputnik V” adı verilecek aşının klinik testlerinin yakın bir zaman içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler’de başlayacağını söyleyen Dmitriev, şöyle devam etti:

“Aşının formülü ile ilgili bir siber saldırı olmadı. Bilgilerimizi paylaşmaya açığız. Aşının 3’üncü fazı çarşamba günü (yarın) başlayacak. Aşının Brezilya’da üretilmesini bekliyoruz. Latin Amerika’da aşının üretimi onayın alınmasıyla birlikte Kasım ayında başlayacak”

Rus yetkili, dünyanın farklı bölgelerinden 1 milyar dozluk aşı talebi geldiğini söylerken, “Üretimi artırarak yıllık 500 milyon dozluk üretim için uluslararası anlaşmalar yaptık. Bu aşının çok güvenli olduğunu düşünüyorum. Ben kendim de denedim ve herhangi bir yan etkisi olmadı” ifadesini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver