Zanka

Terörle mücadeleye yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Hatay’da 1.448 personelin görev aldığı Amanoslar'da Yıldırım-5 Operasyonu başlatıldı. İçişleri Bakanlığı operasyonun detayları hakkında bilgi verdi…

İçişleri Bakanlığı’nca Hatay ilinde Amanoslar Yıldırım-5 Operasyonu başlatıldı. Operasyona ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığınca “YILDIRIM-5 AMANOSLAR” Operasyonu başlatılmıştır.

Bahse konu operasyonda Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde; Hatay-Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlıklarında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (1.448) personel [(97) operasyonel tim] görev almaktadır.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım 1-2-3-4 Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 15 terörist etkisiz hale getirilmiş, 30 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver