Zanka

Son dönemde kredi fırsatlarıyla birlikte ikinci el araç piyasasında da hareketlilik yaşanıyor. Talepler artarken bir yandan mağduriyetler de artıyor. Araç aldıktan sonra birçok kişi arızalarla karşılaşıyor ve bu süreç mahkeme koridorlarına kadar uzuyor. Peki ne yapmak gerekir? İşte ikinci el araç alacaklara uzmanından önemli tavsiyeler…

Sektörde birçok firmanın hala yetki belgesine sahip olmaması ikinci el araç ticaretindeki güven ortamına da zarar veriyor. 2. el otomobil ticaretinde ekspertiz zorunluluğuyla başlayan yeni dönemde, ekspertiz merkezleri alıcıların durak noktası olurken, araç ticaretinde artan endişelerle birlikte ekspertiz merkezleri yönlendirici ve tamamlayıcı unsur olma yolunda ilerliyor.

TÜV SÜD D-Expert Gaziantep Şehitkamil şubesi açılışında araç ekspertizi yaptıracak olanlara uyarılarda bulunan Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger, şunları söyledi:

“Araç alım ve satımlarında herkes aracın mevcut durumu hakkında şeffaf bilgiye sahip olmak ister. Aracın değerinde satılması veya satın alınmasının en önemli unsuru olan bu bilgi ancak güvenilir bir ekspertiz sayesinde elde edilir. Bu sebeple son yıllarda ekspertiz konusunda uzmanlaşan bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz şirketlerinin raporları hem alıcıların hem de satıcıların kendilerini güvence altına almalarına fayda sağlamaktadır.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver