Zanka

İktidara yakınlığı ile bilinen ve daha önce tepki çeken birçok yazı kaleme alan Hasan Bülent Kahraman’ın, İBB Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu’na atanması sanat dünyasını ayağa kaldırmıştı. Büyük tepkilerin ardından Kahraman istifa etti…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerine yön verecek olan Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu üyeleri dün açıklanmıştı. Kenan Kocatürk, Rumeysa Kiger, Özlem Ece, Yekta Kopan, Levent Erden, Mert Fırat, Harun Tekin ve Saffet Emre Tonguç gibi isimlerin yer aldığı kurulda AKP’ye yakınlığı ile bilinen akademisyen Hasan Bülent Kahraman da vardı.

Daha önce Sabah gazetesinde “İstanbul'u muhafazakarlar kurtaracak” başlıklı bir yazı yazan, ayrıca Beyoğlu’nun AKP'li eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan hakkında “Beyoğlu'nu iki kuruşa içki içen lümpenlerden temizliyor” diye övücü yorumlar yapan Kahraman’ın, İBB Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu’nda yer alması büyük tepki gördü.

Kahraman’ın 2011 yılında Sabah gazetesinde yazdığı “İstanbul’u muhafazakarlar kurtaracak” yazısı da büyük tepki çekmişti.

Danışma kuruluna alınması tepki çeken Bülent Kahraman, Aksanat’ta düzenlenen sergilerin ve Contemporary İstanbul Fuarının yöneticilerinden biri olarak da biliniyor.

İSTİFA ETTİ

OdaTV’nin haberine göre; Kahraman’ın Kültür Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek görevinden istifa ettiği öğrenildi.

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver