Zanka

Türkiye’nin ve siyaset dünyasının uzun bir süredir gündeminden düşmeyen erken seçim tartışmaları devam ediyor. Erken seçimle ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ise Yaşar Okuyan’dan geldi. Okuyan, kendisine “AKP içerisinden bir kaynağın iddiası” olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı değil ‘baskın’ şeklinde ani bir milletvekili seçimi olabileceğini ileri sürdü. Bu iddiaların detayları ise en az kendisi kadar çarpıcı çünkü AKP içinde gayriresmi bir komisyon kurulu oluştuğu da iddia ediliyor…

Zanka TV’de yayınlanan ‘Söz Meclisten İçeri’ programında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve 24. Dönem Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri gündemi değerlendirdi.

Erken seçim tartışmalarına değinen Yaşar Okuyan, çarpıcı bir iddiada bulundu. “1 senedir sürekli suni olarak erken seçim tartışması oluyor” diyen ve kendisine gelen AKP genel merkezli bir kaynağın iddiasını aktaran Okuyan, söz konusu iddiasını şu ifadelerle dile getirdi:

“Saraydaki 7-8 kişilik bir kurmay heyeti, AKP Genel Merkezi’nin bilgileri dışında, kabinenin dışında, stratejiyle bir gayriresmi komisyon kurul oluştuğu ve bu kurulun, stratejileri ve araştırmaları değerlendirdiği, ve bunlara göre Cumhurbaşkanı’nın ve AKP’nin davranışlarının belirlendiği söyleniyor.

Bu kurulda geçtiğimiz hafta erken seçim tartışması yaşanmış. Cumhurbaşkanlığı seçimi haricinde bir milletvekili seçimini, ‘baskın’ şeklinde ani bir hamleyle gündeme getirip, milletvekili seçiminin yenilenmesi nasıl olur diye bir tartışma yaşanmış. Onun sonucunda hukuki alt yapısı buna müsait mi değil mi, hukuken bir eksiklik varsa hangi yasalarda ne değişiklik yapılabilir bunun araştırması, bir de böyle bir durumda kamuoyu nasıl karşılar, AKP olarak bundan ne kazanırız ne kaybederiz araştırılması kararının alındığı bana ifade edildi.”

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
4