Zanka

30 Ağustos Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü kutlamaları salgın gölgesinde sürse de, coşku eksilmiyor. Sevilen sanatçı Haluk Levent, bu akşam İstanbullulara kutlama coşkusunu yaşatacak. Maltepe Sahili’nde ise ücretsiz etkinlikler düzenlenecek…

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl korona virüs salgına karşı alınan tedbirler çerçevesinde gerçekleşiyor. Büyük yürüyüşlere izin olmasa da konserler ve çeşitli etkinlikler yine halkla buluşacak.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle gerçekleşen “Park Et Seyret” konserleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı programıyla sürecek. Sesi, tarzı ve yorumuyla Türk müziğinde ayrı bir yer edinmiş sanatçı Haluk Levent, İstanbulluları müzikte ve Büyük Zafer'in coşkusunda birleştirecek.

KEMERBURGAZ’DA BAYRAM COŞKUSU

İBB’nin etkinlikleri, 29 Ekim 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açtığı Kemerburgaz Kent Ormanı’nda gerçekleştireceği aktivitelerle başlayacak.

Çocuklar için uçurtma şenliği, oyun atölyeleri ve mini ödüllü yarışmaların hazırlandığı programlarda; İBB Orkestralar Müdürlüğü de en sevilen repertuvarıyla müzikseverlerle buluşacak.

ZAFER BAYRAMI’NA ÖZEL TİYATRO OYUNU

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda saat 20.00’de DJ performansı ile başlayacak kutlamalarda, 30 Ağustos için özel olarak hazırlanan tiyatro oyunu da sahnelenecek.

Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın üstlendiği, İBB Şehir Tiyatroları’nın “Zaferin Tanıkları-Ekmek ve Hürriyet” isimli oyunu saat 20.30’da izleyicilerle buluşacak.

Kutlama programı saat 21.00’da İBB Kent Orkestrası Mehteran Birliği Konseri ile devam edecek ve son olarak saat 21.40’ta Direnen Mızıkacılar Konseri sahnede olacak.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek program, pandemi nedeniyle bin kişilik bir katılımla yapılacak. Ücretiz bilet uygulamasına gidildiği etkinliklere, http://forms.ibb.gov.tr/ kultur/30-agustos-zafer- bayrami-etkinlik-davetiyeleri- basvuru-formu/ adresinden davetiye alınabilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver