Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında Ankara’nın ardından İstanbul’da da mesai saatlerinde düzenlemeye gidileceği gündemde. Yapılacak düzenlemenin özel sektörü de kapsayacağı konuşulurken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası, “Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanlığı da 81 ilin valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge göndererek şehir içi yolcu taşımacılığı için yeni kuralları belirledi.

Genelgenin yayınlanması sonrasında ayakta yolcu taşıma yasağının kalabalık kentlerde nasıl uygulanacağı ise tartışma konusu oldu.

Kamu kurumları için yapılan değişiklikle mesai saatleri 4 farklı zaman dilimine çekilen Ankara’nın ardından İstanbul için de harekete geçildi. Ankara’nın aksine İstanbul’da yolcu kapasitesinin çoğunluğunu oluşturan özel sektör çalışanlarının da mesai saatleri yeniden düzenlenecek.

Dört farklı mesai diliminin belirleneceği uygulama için Valilik ve İBB yetkilileri bu hafta özel sektör temsilcileri ile görüşecek.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan da açıklama geldi. Çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük bir heyecanla, azimle çalışıyoruz. Korona virüs önlemlerinin şehrimin her yerinde en etkili şekilde alınması noktasında valilik, büyükşehir belediler, kaymakamlıklar, meslek odaları, kolluk kuvvetleri birlikte çalışıyoruz.

Mesai saatlerinde, sadece beyaz ve mavi yakalılar değil, sadece kamu değil hep beraber aynı ulaşım araçlarını en verimli ama sağlığımızla ilgili bize sıkıntı yaratmayacak şekilde nasıl kullanacaksak bunun üzerinde duruyoruz. Yakın zamanda İstanbul’la bunu paylaşacağız.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1