Zanka

17 yaşındaki Duygu Delen, Gaziantep’te erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın yaşadığı 4’üncü kattaki evden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Kaplan olayın ardından 'cinsel istismar ve kasten öldürme' suçları ile tutuklanmıştı. Çelişkili ifadeler veren Mehmet Kaplan'ın kanında alkol ve esrar tespit edildi. Ailesi ve arkadaşları Duygu Delen'in intihar etmediğini öldürüldüğünü vurgularken Duygu'nun kan ve idrar örneklerinde herhangi alkol veya uyuşturucu maddeye rastlanmadı. En dikkat çeken gelişme ise Kaplan’ın evinde yoğun kan izleri bulunması oldu. Peki o kan izleri kime ait? Üstelik yeni ortaya çıkan detaylar bunlarla da sınırlı değil. İşte yaşanan gelişmelerin detayları…

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Duygu Delen davasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'na Duygu Delen'in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları ise incelemelerini tamamlayarak raporlarını sundu. Adli Tıp raporunda Mehmet Kaplan'ın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaplan'ın kan örneklerinde yapılan incelemede esrar belirlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Mehmet Kaplan'ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de "THC (esrar) metabolitleri saptanmıştır" denilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi doğruladı.

Duygu Delen'in kan ve idrar örneklerinde ise alkol veya herhangi bir uyuşturucu tespit edilmedi.

GİYSİLERİNDE VE VÜCUDUNDA KAPLAN’IN DNA’SI BULUNDU

Duygu Delen'in giysilerinden ve vücudundan alınan örneklerin incelenmesinde Mehmet Kaplan'a ait DNA örnekleri tespit edildi.

MEHMET KAPLAN'IN MESAJLARI

Mehmet Kaplan'ın cep telefonunun incelenmesinde ise arkadaşlarına sinirlerine hâkim olmakta zorlandığı ve Duygu Delen'e daha fazla zarar vermek istemediği yönünde mesajlar attığı tespit edildi.

Mehmet Kaplan ifadesinde babasının ikinci eşi olan Özbek kökenli annesinin iki yaşındayken terk ettiğini ve annesini hiç görmediğini anlatmıştı.

4 METRE İLERİYE DÜŞMÜŞ

Kamera görüntülerinde Duygu Delen'in hiçbir hareket yapmadan yere çakılması, şuurunun açık olup olmadığı sorusunu gündeme getirmişti.

Olay yerinde yapılan inceleme Duygu Delen'in apartman duvarının tam dibine düşmediği, 4 metre 13 santimetre ileriye düştüğü tespit edildi.

BALKON GÖĞSÜNE GELİYOR

Duygu Delen'in düştüğü evin balkonun duvarının 105 santimetre olduğu ve balkonun üzerinde bulunan demir korkulukla birlikte yüksekliğin 1 metre 20 santimetreye ulaştığı belirlendi.

Balkon yüksekliğinin boyu 1 metre 62 santimetre olan Duygu Delen'in göğüs hizasına geldiği tespit edildi. Bu durum Duygu Delen'in balkondan aşağıya atlamak için korkuluklardan tutup kendini yukarı kaldırması gerektiği yorumlarına neden oldu.

EVDE YOĞUN KAN İZİ

Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen'in telefonunda eski erkek arkadaşına ait fotoğrafları görünce sinirlendiğini, gardırobun camına yumruk attığını, cam kesikleri ile elinin kanadığını, Duygu Delen'in telefonunu almak istemesi üzerine tokat attığını anlatmıştı.

Giriş kapısının iç kolunda, banyo ve yatak odası arasındaki antrenin duvarında, birlikte oldukları genç odasının kapı iç kolunda, oda zemininde, balkon kapısının iç kısmında, balkon zemininde ve balkonun korkuluklarında, genç odasının banyo ve zemini ile odada bulunan iki yatakta yoğun olarak kan izleri tespit edildi.

Ancak bu izlerin sadece Mehmet Kaplan'a mı ait olduğu, Duygu Delen'in kan izlerinin bulunup bulunmadığı henüz belirlenmedi.

Ayrıca Mehmet Kaplan'ın yumruk attığını söylediği gardırobun aynalı camı kırılırken, gardıroba ait mobilya parçasının da kırılarak yerde olduğu tespit edildi.

DUYGU’NUN VÜCUDUNDA DARP İZLERİ

Duygu Delen'in vücudunda çok sayıda darp ve yaralanma izi tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen'le bir süre münakaşa ettiklerini söylemişti. Ancak Mehmet Kaplan'ın vücudunda herhangi bir darp izi tespit edilmedi. Duygu Delen'in vücudunda ise çok sayıda darp ve yaralanma izi ile kırık tespit edildi.

Bunların hangisinin düşme sonucu olduğu, hangisinin düşmeden önceye ait darp izleri olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.

Duygu Delen'in vücudunda sıyrık, morluklar ve açık yaralar olduğu belirlendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver