Zanka

Kanadalı Alamos Gold’un ruhsatının yenilenmemesinin ardından Kaz Dağları’nda doğa tam kendini yenilemeye başlamıştı ama bu kez de Cengiz Holding’e yeni bir ruhsat verilmesi için süreç başlatılmıştı. Projenin ÇED sürecine ilişkin bölge halkının katılımıyla bugün yapılacağı duyurulan toplantısı ise gelen tepkiler üzerine iptal edildi…

Çanakkale'de Kaz Dağları'ndaki ‘Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi’, ülkeyi yeniden ayağa kaldırdı.

Cengiz Holding'e ait Batı Truva Şirketi tarafından işletilmek istenen altın-bakır madeni projesinin ÇED halkı bilgilendirme toplantısı, Bayramiç'e bağlı Hacıbekirler köyünde bugün yapılmak isteniyordu.

CHP, meslek odaları ve bazı STK'lar korona virüs salgını nedeniyle toplantının ertelenmesini istemiş, Valilik toplantının pandemi koşullarına uygun yapılacağı söyleyerek izin vermişti.

Toplantı; bölge halkı, yerel muhalif siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine iptal edildi.

Bölgede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Cengiz İnşaatın 3 milyon ağacı katlederek yapmak istediği maden ile ilgi ÇED toplantısı direnişimiz sonucunda iptal edildi.” açıklamasında bulundu.

Kaz Dağları Kardeşliği Twitter hesabı, maden projesi ile 3 buçuk milyon ağacın kesileceğini ve 3 köyün haritadan silineceğini öne sürüyor.

Öte yandan sosyal medyada da projeye karşı çıkanlar #DefolCengiz etiketiyle paylaşımlar yapıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver