Zanka

Oyun tutkunlarının uzun süredir beklediği yeni oyun konsolu PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatları dün gece açıklandı. ABD’de Amazon üzerinden satışa çıkan dijital sürüm bir gecede tükendi. Peki PlayStation 5 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Tabi en çok merak edilen asıl konu ise fiyatı. Dolar artarken açıklanan fiyatı 7 ile çarpıp, vergileri de hesaba katınca durum biraz can sıkıcı olacak gibi görünüyor…

Sony'nin uzun süredir beklenen yeni oyun konsolu PlayStation, satışa çıkmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre konsol 12 Kasım'da ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkelere ise 19 Kasım'da gelecek.

Sony'nin PS5'in çıkış tarihi duyurmasıyla birlikte, Amazon'un ABD portalinde satışa sunulan PS5'in dijital sürümünün bir gecede tükenmesi dikkat çekti.

PS 5’in fiyatları da dün gece belli oldu. PS5'in sadece internet üzerinden oyun indirebilen versiyonu 499 dolardan satışa çıkarılırken, PlayStation 5 Digital Edition'ın fiyatı ise 399.99 dolar olacak.

TÜRKİYE’DE NE KADAR OLACAK?

Türkiye için satış fiyatı ise henüz belli değil. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün aktardığına göre; bu fiyatlara yüzde 50 gümrük vergisi, yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklenecek. Vergilerle beraber PlayStation 5'in Türkiye fiyatının 7 bin 522 TL olması bekleniyor.

Yine Bingöl'ün aktardığına göre;  PlayStation 5 euro üzerinden Türkiye'ye giriş yaparsa PlayStation 5'in fiyatı vergiler dahil 8.876,50 TL olacak.

TANITILAN OYUNLAR

Sony’nin dün düzenlediği PlayStation 5 Showcase etkinliğinde PS5'in özellikleri ve çıkış tarihinin yanı sıra şu oyunlar tanıtıldı:

-Spider-Man: Miles Morales

-Hogwarts: A Dark Legacy

-God of War: Ragnarok

-Final Fantasy XIV

-Call of Duty: Black Ops Cold War

-Devil May Cry 5

-Deathloop

-Five Nights at Freddy's

-Fortnite



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12