Zanka

59 yıl önce idam edilen Eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan için anma töreni düzenlendi. Törene katılan Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı özel deftere, “Ölmez insan ve arkadaşlarının huzurunda bir vicdan borcunu infa için bulunuyoruz” notunu düştü…

Eski Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın 17 Eylül 1961’de idam edilişleri münasebetiyle, Topkapı'daki Anıt Mezarda anma töreni düzenlendi.

Törene katılanlar arasında İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Aksu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ve Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı da yer aldı.

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı anıt defterine şunları kaydetti: 

“İdama giderken dahi milletinin ve devletinin saadet ve selametini düşünerek ‘devletime ve milletime ebedi saadet dilerim’ diyerek idam sehpasına çıkan, ölmez insan ve arkadaşlarının huzurunda bir vicdan borcunu infa için bulunuyoruz.  Yeter söz milletindir diyerek Cumhuriyette esas olan Millet İradesinin kudsiyetini göstermek.  İsim ve resimden ibaret cumhuriyeti, asli hüviyetine kavuşturmak için Merkez Parti’yi kurarak davanızı ve iddianızı devam ettirmek arzu ve kararlılığındayız. Huzuru ilahide hep beraber vazifelerimizi ifa etmiş olmak dileğiyle, ebedi istiharetinizde arkadaşlarınızla huzur ve nur içinde yatmanızı Cenabı Erhamürrahimden niyaz ediyorum.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver