Zanka

Anayasa Mahkemesi Başkanı’na yönelik sözleriyle gündeme yerleşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan sert eleştiriler geldi. “Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor” diyen Davutoğlu, Bakan Soylu’ya “Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi” diye seslendi. Davutoğlu’nun bir diğer hedefi ise “Türk Tabipleri Birliği kapatılsın” diyen Devlet Bahçeli’ydi…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Antalya 1’inci Olağan Kongresi'ne telekonferans sistemi ile katılarak bir konuşma yaptı. Davutoğlu, Anayasa Mahkemesini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştirdi.

“BAŞTAN AŞAĞI HAMASET”

Davutoğlu AYM Başkanı’nı hedef alan Süleyman Soylu'ya şöyle seslendi:

* Oy birliği ile sizin asgari düzeyde bile adaletin işlemesine, hukukun tesis edilmesine tahammül edemediğiniz için yaptığınız müdahaleleri yüzünüze vurdu.

* Siz bırakın AYM'ye saldırmayı da mahkemenin sizin liyakatsizliğinizi, çapsızlığınızı ve hukuksuzluğunuzu teslim etmesine ne diyorsunuz onu söyleyin?

* Evet, AYM'nin bütün hakimleri sadece bir milletvekilinin dosyası hakkında karar vermediler aynı zamanda bu hükümetin kalitesi ve demokrasi standardıyla da ilgili bir not verdiler. O not 100 üzerinden koskoca bir sıfırdır, sıfır.

* Hem de oy birliğiyle verilmiş bir koskoca sıfır, bu ayıp biraz utanmanız varsa size yeter. Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bakan kalkmış AYM Başkanı ile polemiğe giriyor.

* Muhatabı nezaketle o seviyeye düşmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor; ama o hala yüksek perdeden konuşmaya devam ediyor. Baştan aşağı hamaset, baştan aşağı tutarsız bir yaklaşım.

“DURUM BUYSA, SENİN GÖREVİN NE?”

* Dediği şu: biz bu ülkede güvenliği tesis edemiyoruz. Yani işimizi yapamıyoruz. Bu ülkede AYM Başkanı korumasız sokakta gezemez diyor. Peki durum buysa, senin görevin ne?

* Sokaklarda emniyeti sağlamak sizin göreviniz, sorumluluğunuz değil mi? Bu kadar demokrasiden, liyakatten ve ciddiyetten nasibini almamış bir yaklaşım olabilir mi.

“DİĞER ORTAK DA BOŞ DURMUYOR, O DA KAFAYI DOKTORLARA TAKMIŞ”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin “Türk Tabipleri Birliği kapatılsın” çağrısını da değerlendiren Davutoğlu, Bahçeli’ye de sert sözlerle yüklendi:

* Diğer ortak da boş durmuyor. O da kafayı doktorlara takmış. Saldırıp duruyor. Emin olun bilmeyen eli kanlı bir terör grubundan bahsettiğini zanneder. N'oluyoruz. Niye birden biriniz hukuk devletinin en önemli kurumuna, diğeriniz bu salgın günlerinin kahramanı doktorlarımıza saldırmaya başladınız.

* Tabipler Birliği ile farklı konularda seviyeli bir şekilde tartışabilirsiniz ama bu salgın günlerinde doktorların haklarını korumaya çalıştılar diye onlara hakaret edemez, tehditler savuramazsınız. Ne yapmak istiyorsunuz?

“BU İŞTE YIKIMINIZIN RESMİDİR”

* Tabipler Birliği’ni de mi bölelim. Baroları böldünüz de ne oldu? 50 bin avukatın olduğu İstanbul'da hepsi topu topu birkaç bin imza bile toplayacak takatiniz yok. Bu işte yıkımınızın resmidir.

* Hesapta toplumun yarısının oyunu almış koalisyon iktidarı var ama İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde kendilerine yakın baro açmak istiyorlar birkaç bin avukat bulmakta zorlanıyorlar.

* İşte buradan söylüyorum: ilk seçimde aynen baro kurma işinde olduğu gibi size oy verecek seçmen de bulamayacaksınız.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver