Zanka


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 210

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 213

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 214

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 215



Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 242

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Türkiye önemli bir günü geride bıraktı dün.

Yerel Seçimden öte, aklı mantığı zorlayan ve kırmızı çizgiler üzerinde  gidip gelen bir seçim sürecine şahit olduk.

Düne kadar seçim iptalini doğru bulmamıştım ama eğer iptal edilmeseydi akıllarda çok soru işareti kalacak ve bu durum zaten gergin olan toplumu iyice gerecekti.

Her iki taraf için de - tepeden tabana- kazanmaya ve kaybetmeye hazırlık süreci oldu 31 mart ve 23 haziran arasında geçen zaman.

Her ne kadar etik olmayan kırıcı yıkıcı unsurlara şahit olsakta genel anlamda seçimin bir kez daha yapılması herkesi sonuca hazırladı ve seçimin sorunsuz geçmesine vesile oldu diye düşünüyorum.

25 yıl sonra bir ilk ...

Ekrem İmamoğlu şüphesiz tarihi bir başarı yakaladı. 2014 Yılında Beylikdüzü'nü, 2019 yılında da İstanbul'u Ak Partinin elinden aldı.

Beylikdüzü halkı referans oldu.

Muhakkak muhalif ve farklı görüşler olacaktır olmalıdır da ama işin özünde Beylikdüzü Halkı ve Ekrem İmamoğlu arasında ciddi bir bağ var. Sonuçlardan da anlaşılıyor ama ben küçük bir örnek vereyim; geçenlerde bir kaç komşunun kendi aralarında konuşmalarına tanık oldum. Bir hanımefendi diyor ki "İmamoğlu'nu da herkes sahiplendi bir anda bizim başkanımız o" Nasıl bir sahiplendiyse artık resmen kıskanmış... Geneli böyle Beylikdüzü halkının. Beylikdüzü halkıyla karşılıklı iletişimi, birbirlerini sahiplenen duruşları belki de Ekrem İmamoğlu'nun en güçlü referansıydı.

Seçimin iptal edildigi gün de 23 haziran seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz da Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ne geldi, önemli açıklamalarını buradan duyurdu. Komşuları da onu hiç yalnız bırakmadı. Onlarla dertleşti, sevincini paylaştı. Daha da önemlisi ülkemiz açısından tarihi önem taşıyan 23 Haziran İstanbul yerel seçim sonuçlarını da komşularıyla kutladı ve tarihi bir ana Beylikdüzülü komşularıyla imza attı.

Ben de bir Beylikdüzü sakini olarak bu tarihi ana tanıklık ettim, o kalabalığın içinde olmak çok şey anlattı bana dün gece.

Türk Bayrağını ve Atatürk bayraklarını kapan Cumhuriyet alanına koştu. Sokaklarda muazzam bir coşku vardı. Çok şey yazılır anlatır ama özetle dün gece insanlar önemli bir mesaj verdi diye düşünüyorum;

Halka karşı yapılan ayrıştırmacı siyasi stratejilere karşı, "biz birlikte mutluyuz" mesajı verildi.

Yine korku eşiğini artık fazlasıyla aşan insanların tepkilerini öfke ile değil, yanyana durarak vermesi halkımızın ne kadar sağduyulu olduğunu gösterdi. Bu durum, bizleri Ortadoğu'da ki bazı ülkelerle karıştıran Batılı ülkelere iyi bir cevap oldu.

Bu seçim bize Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü hatırlattı.

Artık birbirini suçlayıcı, ayrıştırıcı siyaset yapma devri kapanmalı! İstanbul seçimleri geri de bırakılıp, ülkenin acil olan konularına çözümler bulunmalıdır.

Ekrem İmamoğlu artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Dilerim İstanbul'umuza hayırlı olur ve kendisininde dediği gibi herşey çok güzel olur.

Ve son bir not;

Ekrem İmamoğlu, Ak Partinin elinden önce Beylikdüzü'nün idaresini sonra İstanbul'u aldı daha da ileri gider mi zaman gösterecek...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
51