Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü’n de Mehmet Yiğiner karşısında Murat Ağcabağ’ın aday olacağını, bunu içinde uygun zamanın beklendiğini dile getirmiştik. Mehmet Yğiner’in TRTSPOR a yaptığı 30 milyon paraya ihtiyaçları olduğunu, bunu da çok zorlanmadan çözebileceklerini söylemesinden sonra Ağcabağ kanadının nasıl bir refleks göstereceği merak edilmeye başlandı.

 

Hafta sonu sarı-laciverte gönül verenler için pekte iyi geçmedi. Eski oyuncumuzda olan, Boyd’un menajeri Bozinovski’nin ‘ Türk, Amerikan ve Alman takımları ilke görüşüyorum. Çin’den bazı teklifler var. Boyd kariyerini Guimaraes’te sürdürmek istiyor’ açıklamasından sonra Boyd’la ilgili hayaller son buldu. Hemen arkasından da Guimaraes Kulübü Amerika Milli Takımı ile başaralı bir turnuva geçiren Boyd’un satış fiyatını 5 milyon euro’ya kadar çıkardı.

 

Boyd haberleri ile yıkıma uğrayan taraftarlara ikinci kötü haber geçtiğimiz sezon kiralık olarak formamızı giyen Yunan futbolcu Kitsou’dan geldi. Mustafa Kaplan’ın Gençlerbirliği ile anlaşmasından sonra, Kırmızı-Siyahlıların bazı futbolculara teklifte bulunacağı zaten konuşuluyordu. Pinto ile başlayan bu süreç Kitsou ile devam etti. Ankaragücü Yönetimi kısa süre içerisinde elini çabuk tutmazsa Kitsou gelecek sezon Gençlerbirliği forması giyecek.

 

Hafta sonuna ait son haber Milli Kaleci Altay’dan geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın katıldığı bir programda Altay’ı kadrosunda görmeyi istediğini açıklamasından sonra, konu ile ilgili açıklama Mehmet Yiğiner’den geldi. Başkan Yiğiner Pazar gecesi yayına katıldığı TRTSPOR da ‘Altay Bayındır için biz 3 milyon istedik ama bu işin pazarlığı sünnettir. Ancak menajerlerle değil, kulüp başkanlarıyla olabilir. Avrupa’dan ciddi kulüpler var onu bekliyoruz. 3 kulüp istiyor, Almanya’dan ve İtalya’dan’’ diyerek, Altay’ın gelecek sezon kadroda olma ihtimalinin çok düşük olduğunu açıklamış oldu. Yazının başında belirttiğim gibi Yiğiner’in ihtiyacı olan 30 milyonun büyük kısmı Altay’ın transferine bel bağlanmış gözüküyor. Yiğiner’in en büyük maddi beklentisi Altay. Eğer beklediği rakama satabilirse günü kurtarma açısından büyük bir aşama kaydedecek.

 

Başkan Yiğiner ile sarı-laciverte gönül veren taraftar arasında bir süredir soğuk rüzgârlar estiği biliniyor. Hafta sonu gelen olumsuz haberlerden sonra, Başkan ile taraftar polemiğine Ankaragücü Kulübüne ait Resmi Twitter Hesabı da müdahil olunca ortaya gerçekten trajik komik bir olay çıktı. Açıkçası böyle bir olay amatör kulüplerde bile yaşanmaz. Ankaragücü’ne ait sosyal medya hesabının görevi, Taraftarı ve Basın Kuruluşlarını bilgilendirmek olmalıyken, herkesin açıklama beklediği konularda sessiz kalıp, sanki göreviymiş gibi Başkan –taraftar atışmasına müdahil olması, kulübün nasıl amatör yönetildiğinde bir göstergesi. Ankaragücü gibi köklü bir kulübün hala sosyal medya işini çözememesi, Ankara’da Basın Sözcülüğünü çokta iyi yapacak isimlerin varken, sırf Bursa TV ‘de Ağcabağ’a karşı yanında yer aldı diye başka şehirden basın sözcüsü ithal edersen başına böyle iş kazalarının gelmesi de doğaldır Başkan.

Ağcabağ olayına girmeden önce son olarak bir konuya değinmek istiyorum. Mehmet Yiğiner’i hep eleştirecek değiliz, doğru yaptığı zamanda hakkını teslim etmesini biliriz. Cuma günü Nike Firması ile 1+1 olmak üzere Forma sponsorluğu anlaşması imzalandı. Bu sezon ve gelecek sezon sahaya Nike formaları ile çıkacak Ankaragücü. Bu arada taraftarın en çok merak ettiği konu, orijinal forma satışı olacak mı? Kulüp hesaplarından paylaşılan bilgide Korayspor ibaresi dikkat çekiyor. İnşallah internet üzerinden satış ve Nike Mağazalarından forma satışı olurdu, taraftarla çakma ürün giymek zorunda kalmaz.

 

Gelelim birçok kişinin beklediği Murat Ağcabağ olayına. Mehmet Yiğiner bulunduğu her ortamda kulübü Murat Ağcabağ’a bırakmam dediğini Camiada bilmeyen yok gibi. Bu sebeple de Ağcabağ vazgeçti bilgisi fısıltı gazetesi aracılığı ile yayılıyordu. Zanka TV’de yazmaya başladığım ilk günden beri Bayram’dan sonra Ankaragücü’nün sıcak günlerin beklediğini sizlerle paylaştım. Murat Ağcabağ her ne kadar ortalıkta yokmuş gibi görünse de, perde arkasında harıl harıl çalıştığı bilgileri bize geliyordu. Eski Başkan ve yöneticiler, siyasiler, belediye başkanları, medya mensupları, taraftar grupları derken neredeyse her gün bir ziyaret gerçekleşirdi. Uygun zaman beklendi ve Pazar günü itibariyle start verildi. Ağcabağ önce sosyal medya hesaplarından ‘Eylem olmadan vizyon, rüya görmektir. Vizyon olmadan eylem ise, kâbuslar gördürtecektir’ paylaşımı ile mevcut Başkan ve Yönetime göndermede bulundu. Paylaşımdan sonra birçok tribün grubu ve bağımsız Ankaragücü taraftarından destek mesajları geldi. Tabi buna karşılık Yiğiner Yönetimine destek verenlerde Ağcabağ ile ilgili olumsuz paylaşımlarda bulundular. Çok eski bir resmi (Melih Gökçek’in de bulunduğu) sanki yeni çekilmiş gibi servis ederek Gökçek ile Ağcabağ ilişkisi varmış izlenimi üzerinden farklı bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bunlar seçim öncesi ülkemizde yaşanan olaylar zaten. Tüm bunlar yaşanırken Murat Ağcabağ tarafından ikinci paylaşım yapılarak bekleyin mesajı geldi. Ağcabağ ‘Güçlü yönetimimizle, güçlü ekonomimizle, güçlü teknik direktör ve güçlü futbolcu kadromuzla, ANKARAGÜCÜMÜZE yakışan Tüm hazırlıklarımızla geliyoruz diyerek camiada bir heyecan uyandırdı.

  

Şimdi ne olacak sorusuna cevap verelim. Murat Ağcabağ 1-2 gün içerisinde Basının karşısına çıkarak bütün sorulara cevap verecek. Bizim bildiğimiz Yönetim Kurulu, ekonomi, altyapı teknik direktör ve kadro planlaması her şey hazır. Murat Ağcabağ’ın Ak Parti İl Başkanlığında aktif siyaset yapması bazı taraftarların kafasında soru işareti. Ancak eğer biraz araştırılırsa Ağcabağ’ın ilk Başkanlık açıklamasından bugüne kadar hiçbir siyasi paylaşımda bulunmadığını görebilir herkes. Bulunduğum bir ortamda Murat Bey’e bu konuda, Ankaragücü tribünlerinde her görüşten insan olduğunu, bu sebeple bu hususta dikkat ettiğini ve Başkanlığı süresince siyasi kimliğini bir kenara bırakacağını bizlerle paylaşmıştı. Ağcabağ’ın açıkladığı yönetim kurulunda kimler yer alacak bunu açıklayınca öğreneceğiz elbet, ancak ilk günden beri Abdullah Karaata’nın verdiği destek unutulmamalı. Bugün tribünlerde Ağcabağ isminin destekleniyor olmasında Karaata’nın emekleri yadsınamaz.

 

Gelişmeler oldukça Zanka Medya olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ankaragücü Taraftarı ilk günden beri Zanka ailesine ilgisini esirgemedi. Çok yeni bir oluşum olmamız sebebiyle desteğinize oldukça fazla ihtiyacımız var. Sosyal Medya hesaplarından bizi takip eder, paylaşımlarımızı beğenir ve paylaşırsanız büyümemizde destek olursunuz.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
231