Zanka

Bugün herkes yazıp çiziyor haklı olarak ama ben sadece dün akşamı ele almak istiyorum.

Dün akşam Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı' nda Ekrem İmamoğlu'nu bekleyen müthiş bir kalabalık vardı. Beylikdüzü dışından binlerce insan metrobüs ve araçlarıyla alana akın etmişlerdi. Bu kentte yaşayan biri olarak daha önce Sevgi-Barış kutlamalarında bile bu kadar kalabalığa şahit olmadım. Civar marketler soğuk içecek satışına yetişemedi bizzat tanık oldum. 

Yıllar sonra zafer coşkusuyla kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnîsi hepsi özlemini duyduğumuz bir tablo çizdi. Taşkınlık derecesine varmayan tadında eğlenceler vardı dün akşam. Birbirine bakıp hoşgörü ile gülümseyen, yardımcı olmaya çalışan, keyifle bir arada olmaya hasret insanlar vardı, benim gördüğüm tabloda. Mutluluğun resmini dün akşam coşkulu halk çizdi sevgili Abidin. 

Hastaneden taburcu olup bu ana tanıklık ettiğim için çok mutluyum.

Dün akşamki sevinç bir başka tarafın üzüntüsü olmamalı. Demokrasi kazandı çünkü. Halk ilk defa sandıktan çıkan oyunun arkasında,  haksız yenilgiye boyun eğmedi. Tekrarı yapılan seçimde ciddi farkla sandığa sahip çıktı.

Çok görmemeli azizim bu sevinci. Ayrıştırmadan bir arada olmaya öyle hasret kalmış kitle vardı ki dün akşam, gözlerin dolmaması mümkün müydü? Nitekim de o sahnelere çok takıldı gözlerim. 

Ve sevgili İmamoğlu bu güzel tabloyu  birleştirici konuşmasıyla tamamladı. Bundan sonrası süreci daha çok konuşuruz elbet. Ama dün akşam herkes bir bütündü, bu ana tanıklık etmek çok mu çok güzeldi. 

Yarınlarımız aydınlık olsun. Mutlulukla kalın...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
192