Zanka

UBER’in faaliyetlerinin durdurulması ve erişim engeline ilişkin kararı kaldıran İstinaf Mahkemesi, yeni bir karar verdi. Bu karara göre; UBER’in XL araç faaliyetine son verilmesi kararı sabit kaldı ancak erişim engeli kaldırıldı. Böyle UBER, internet sitesi üzerinden sarı taksilerle hizmet verebilecek…

İstinaf Mahkemesi, UBER'in faaliyetlerinin ve internet sitesine erişimin engellenmesine ilişkin olarak yerel mahkeme tarafından verilen karara ilişkin olarak tarafların yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı.

Tarafların itirazı üzerine dosyanın gönderildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz günlerde dosya üzerinden verdiği karar ile İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararını kaldırarak, yeni karar oluşturdu.

XL ARACA İZİN ÇIKMADI

13. Hukuk Dairesi, İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin UBER’in XL araçlar ile verdiği hizmetin haksız rekabet oluşturduğu görüşüne katıldı. Daire, "Davalılar tarafından www.uber.com.tr internet sitesi, mobil internet sitesi ve UBER isimli mobil uygulama üzerinden UBER XL isimli hizmetin sunulmasının haksız rekabet oluşturduğunun tespiti ile davalılar tarafından gerçekleştirilen söz konusu haksız rekabet eylemlerinin  menine(yasaklanmasına)" hükmetti.

UBER’İN SARI TAKSİLERİ HİZMET VEREBİLECEK

13. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin UBER'in, uber taksi uygulamasının haksız rekabet oluşturduğu yönündeki kararını da kaldırdı.

Yerel mahkemenin kararında sadece XL araçlar üzerinde değerlendirmede bulunduğunu gerekçe gösteren 13. Hukuk Dairesi, UBER XL ile ubertaksi arasında bir ayrım yapılması gerektiğini, UBER'in ubertaksi uygulaması üzerinden sarı taksiler ile hizmet verebileceğine hükmetti. 

KARAR YARGITAY'A TAŞINABİLECEK

13. Hukuk Dairesi, karar tutanağına, bu kararının taraflar tarafından Yargıtay'a taşınabileceğini yazdı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver