Zanka

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son toplantı yarın yapılacak. Kritik toplantıya bir gün kala açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir” dedi…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını Bakanlığın ev sahipliğinde pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirecek.

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık edecek.

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren toplantı öncesi, Türk-İş’ten önemli bir açıklama geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
55