Zanka

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret nihayet belli oldu. İşçiler insan onuruna yaraşır bir asgari ücret beklerken, karar yine şaşırtmadı. Dün Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay “İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir” demişti ama bugün 2 bin 825 liraya imza atıldı. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, karara tepki gösterdi ve "Bu rakam işçilerin beklentilerini karşılamakta yetersizdir" dedi...

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını bugün gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yeni asgari ücreti “1 Ocak 2021'den itibaren brüt 3570,50 TL, net 2825,90 kuruş olarak belirlendi” ifadeleriyle duyurdu.

TÜRK-İŞ: RAKAM YETERLİ DEĞİL

Bakan Selçuk’un ardından söz alan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, yeni asgari ücrete tepki gösterdi.

Irgat, şu ifadeleri kullandı:

“2021 yılında geçerli olacak asgari ücret işveren ve hükümet kesimi tarafından oy çokluğu ile belirleniyor. İşçi kesimi olarak alınan karara katılmıyoruz.

Net 3 bin liranın üzerinde bir rakam vermelerini bekledik. Bu rakam işçilerin beklentilerini karşılamakta yetersizdir. insan onuruna yaraşır bir ücret bizim de taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerin en önemli maddelerinden biridir. Yine fedakarlığın ücretlilerden beklendiğini görüyoruz. Hükümetin tercihini dar gelirlilerden yana kullanmadığını görüyoruz.”

DÜN EN AZ 3 BİN LİRA DEMİŞLERDİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için karar toplantısından bir gün önce yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver