Zanka

“Demek ki mesele başörtüsü değil ‘ya AKP’lisin ya hainsin’ meselesiymiş”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Akşener şunları kaydetti:

“Acı gerçekler, hayatımızı her geçen gün zorlaştırırken, Türkiye, gerçekleri değil, yapay gündemleri konuşmak zorunda bırakılıyor. İktidar sıkıştıkça, raftan bir dosya çıkarıp, sabah akşam ekranlarda, ‘Haydi bunu konuşun’ diyor. İşte son günlerde, sanki böyle bir sorunumuz varmış gibi, yeniden ısıtılan başörtüsü meselesi de bunlardan biri.

Önce, mazide bıraktığımız bir zihniyetin temsilcisi, eski bir bakan çıkıyor, başörtülü hakimlerimiz hakkında densizce konuşuyor; Sonra Sayın Erdoğan çıkıyor, torunu yaşındaki genç bir kadın siyasetçiye, sırf CHP'de siyaset yapıyor diye, utanmadan “Vitrin Süsü” diyor. Al birini vur ötekine! Aynı vesayetçi zihniyetin farklı düzlemdeki temsilcileri…

Kadını ve başındaki örtüyü siyasi malzeme yapmaktan çekinmeyen bu zihniyet,  siyaseten icap ettiğinde, hiç utanmadan o örtüyü ayağının altına almaktan da çekinmiyor.

Siyasetini, sıkıştıkça sarıldığı “Başörtülü bacım” sözü üzerine bina edenlerin, “Vitrin süsü” sözüyle geldikleri nokta, tek kelimeyle ibretlik” diyen Akşener, “Demek ki mesele, kızlarımızın, kadınlarımızın başındaki örtü meselesi değilmiş. Demek ki mesele, “ya Ak Partilisin, ya da hainsin” meselesiymiş. Demek ki mesele, her zamanki gibi, siyasi rant meselesiymiş” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’a seslenen Akşener, “Sayın Erdoğan; Ayıptır. Günahtır. Makamının farkına var artık! Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanısın. Milletini bu şekilde ayıramazsın. Kendine gel. Hemen 21 yaşındaki o genç arkadaşımızı ara, gönlünü al, helallik iste. Yaşının, makamının ve daha da önemlisi ahlakın gereği budur

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver