Zanka

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs aşısı olduktan sonra hastane çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi liderlere ve milletvekillerine aşı olma çağrısı yaptı. Erdoğan, 25-30 milyon doz daha aşı geleceğini belirtti ve Almanya ile irtibatlarının devam ettiğini söyledi...

MKYK toplantısının ardından AKP kurmaylarıyla birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CoronaVac aşısını oldu. Ancak Erdoğan’ın aşı olduğu anlar canlı olarak yayınlanmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telegram hesabından "Bende aşı oldum" paylaşımında bulundu.

Aşı olma anının canlı olarak yayınlanmamasına yönelik tartışmalar başlamışken, Erdoğan’dan bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından aşı olduğu anların fotoğraflarını paylaşan Erdoğan, fotoğraflara şu notu düştü:

“Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

HASTANE ÇIKIŞI İLK AÇIKLAMA

Aşı olduktan sonra hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak tüm personeliyle başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada büyük bir mücadeleyi sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün ilk aşıyı yaptırdı.

Ben de 'aşıyı yaptıracağım' demiştim. Bu akşam burada arkadaşlarım ile aşıları yaptırdık. Benim şöyle bir istirhamım var. Başta siyasi liderler olmak üzere bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenen aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederse isabetli olacağını düşünüyorum.

Bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

256 bin kişi şu ana kadar aşı oldu. Demek ki müraacatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da bayağı iyi. Bütün doktorlarımız, hemşirelerimiz yoğun bir performans ortaya koyuyorlar. 

Yaklaşık 25-30 milyon doz daha gelecek, bunu sürdürelim istiyoruz.

Aşı için belirlenen süreçte düşük. Baya hızlı olunuyor. 5 dk aşı, 15 dk da istirahat. Böyle bir süreç içerisindeyiz...

Çin aşısı dışında çalışmalar var. Almanya ile irtibatlarımız var. Kendi çalışmalarımız var. İnşallah nisan, mayıs gibi devreye girecek. 2. doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver