Zanka

Çinli Sinovac firmasının korona virüse karşı geliştirdiği CoronaVac isimli aşının acil kullanımı için onay verilmesinin ardından, aşılama bugün başladı. Sağlık çalışanlarından başlanan aşılama sürecinde ilk gün, 265 binden fazla kişiye ilk doz uygulandı…

Sağlık Bakanlığı, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüse karşı aşılanması ardından, bugün tüm hastanelerde yaygın aşılamayı sağlık çalışanlarından başlattı.

Bakanlık, aşılanan kişi sayısının anlık takip edilebildiği 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' oluşturdu. Platformda ülke genelinde toplam aşılanan kişi sayısı canlı olarak takip edilebiliyor.

Buna göre; CoronaVac aşısının uygulanmaya başladığı ilk gün olan bugün, 265 binden fazla kişi aşılandı.

“DÜNYADA İLK GÜN BU KADAR YOĞUN AŞI YAPAN BAŞKA ÜLKE VAR MI BİLMİYORUM”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korona virüs aşısı olmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Sürecin işleyişine dikkat çeken Bakan Koca, tüm vatandaşların aşı olmaları gerektiğini özellikle belirterek şunları söyledi:

“Kaybettiklerimiz oldu. Ben kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu belirtmek istiyorum. Sistemde bugün canlı olarak Türkiye'de ne kadar aşı yapıldığını göstermiş olduk. Dünyada ilk gün bu kadar yoğun aşı yapabilmiş olan ve canlı göstermiş olan bir başka ülke var mı bilmiyorum. Bundan sonraki süreçte de bu aşı çalışmasını programını anlık canlı ve şeffaf bir şekilde söylemek istiyorum. Hatta iller bazında gerektiğinde anlık yapılabilen aşıları da göstermek istiyoruz. Bu noktada aşı sırası geldiğinde sırası geldiğinde ihmal etmeden yaptırması gerekmektedir. Çünkü Bilim Kurulu ile birlikte risk gruplarını sıraladık.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11