Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Geçtiğimiz hafta Mehmet Yiğiner’in Temmuz ayı içerisinde Genel Kurula gideceğiz açıklamasının ardından, herkes Kurulun ne zaman ve nerede yapılacağını merak ediyor. Ankaragücü gibi büyük bir camianın Ankara’da 900 kişiyi bir araya getirecek yer bulamaması, zaman belirleyememesi akla iki soru getiriyor. Gerçekten Genel Kurul yapılması düşünülüyor mu? Her geçen gün Ankaragücü için büyük kayıp iken bu kadar ağırdan almanın sebebi ne?

Bu soruların cevabını şu an için bilen olduğunu düşünmüyorum. Mehmet Yiğiner, Genel Kurul konusunda eskisi kadar istekli değil. Kendisine desteğin gün geçtikçe azaldığının farkında. Osman Gazi Kandaş, Sadık Soylu, Gürkan Büyükkaralı gibi isimlerin istifası sonrası neler olacak bunu zaman içerisinde göreceğiz. Neden istifa ettikleri sorusuna gelince. Daha önceki yazılarda dile getirdiğim gibi, Yönetimde yer alan isimlerin büyük çoğunluğu kulübün önünü açmak adına, Yönetim Kurulu olarak istifa etmeyi teklif ettiler. Yiğiner ilk günden beri buna karşı. Savunduğu tez İstanbul kanadının etkisinde olan birinin Başkan olması durumunda takımın proje takım haline geleceği.

  

Başkanın bu konudaki hatası Ankaragücü camiasının büyüklüğünün farkında olmaması. Bu takım kimsenin elinde oyuncak olmaz. Nasıl ki Mehmet Yiğiner kimse onu tanımıyorken gelip bu kulübe Başkan olduysa, bir başka isimde aynı şekilde Başkan olabilir. Ankaragücü kimsenin tapulu malı değil. Hata olduğu yerde eleştiri elbette olacak. Sayın Yiğiner öncelikle oturduğu koltuğun ağırlığının farkında olacak. Taraftarla sosyal medya hesapları üzerinden ağız dalaşına girmek Ankaragücü Başkanı unvanını taşıyan bir isme yakışmaz.

Sen taraftara teneke dersen, tehditkâr bir şekilde kulübe davet edersen, Ankaragücü taraftarının para ile satın alınabileceğini imasında bulunursan, en zor günlerinde yanında olan insanlar hakkında Osman Gazi Kandaş örneğinde olduğu gibi vefasızca konuşursan, çalıştığı kurumdan kovulan bir ismi sırf rakibiniz karşısında sizin tarafınızda yer aldı diye başka şehirden basın sözcüsü diye ithal edersen, kulübün net borcu sorusunu sürekli olarak geçiştirirsen, seni eleştiren herkesi hain görürsen, ligin başlamasına sayılı günler kala bırak teknik direktör bulmayı sahaya çıkacak 11’in bile oluşturamazsan, Pazdan’ı Alanyaspor’a, Orgill’i Denizlispor’a paralarını ödemediğin için kaptırmak üzeriysen, seçim dönemi oyunun rengini açık seçik beyan edip, sonra diğer aday kazanınca arayı düzeltmek için her yolu denersen, MKE Kurumundan 2 yöneticiyi sırf seni sorgular diye Yönetime almayıp gelecek paradan kulübü mahrum bırakırsan gelinen noktada yalnız kalmandan daha doğal ne olabilir ki ?

 

Ankaragücü camiasının ihtiyacı olan kavga değil barış ortamı. Kulübün borçları nedeniyle içinde bulunduğu durum ortada. 6 yıl boyunca Mehmet Yiğiner ve arkadaşlarının ortaya koydukları çaba ve özveriyi tartışmak anlamsız olur. Ama sırf bu yüzdende bugün körü körüne destek olmanın da bir anlamı yok. Murat Ağcabağ’ı adaylığı konusunda net olmadığı için herkes gibi bende eleştirdim. Gelinen noktada Ağcabağ, gerek Metiner Erdem’e verdiği röportajda, gerekse ASPOR canlı yayınında Başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı. Eğer iki tarafın amacı da Ankaragücü ise Mansur Başkan’ın bir organizasyonu ile bir araya gelerek bir çözüm bulmaları.

 

Murat Ağcabağ gerçekten iyi isimlerden bir yönetim kurulu listesi oluşturdu. Osman Gazi Kandaş ve Sadık Soylu’nun Yiğiner Yönetiminden istifaları sonrası, Ağcabağ yönetiminde yer bulmaları sürpriz olmaz. Pinto, Djedje, Kitsiou, Sacko, Mokhtar gibi birçok eski futbolcu ile yeniden anlaşma sağlandı. Tayfun Korkut teknik direktör olarak belirlendi. Eryaman Stadının İşletme hakkında sona gelindi. MKE Kurumundan Yönetime 2 yönetici alınacak. Hatırı sayılır bir gelir sağlayacak sponsor bulundu. İkili ilişkiler sayesinde Medya desteğini de arkasına aldı sayılır.

 

Mehmet Yiğiner’in şu aşamada yapabileceği iki seçenek var. Ya Murat Ağcabağ’dan daha güçlü bir yönetim kurmak ve bir an önce transfer yasağını kaldırarak mücadeleci bir takım oluşturmak. Ya da benden bu kadar diyerek görevi taliplerine bırakmak. Bir kaynağım Yiğiner’in görevi bırakmayı düşündüğünü, son bir görüşmenin ardından istifa edeceği bilgisini verdi. Metin Akyüz’ün bugün yaptığı açıklamada bununla ilgili. Bir haftadır şehir dışında olan Akyüz Ankara’ya döndükten sonra Mansur Yavaş ile Mehmet Yiğiner’i bir araya getirerek destek isteyecek. Ağcabağ Yönetimine kadroyu bırakmamak isteyen Yiğiner- Akyüz ikilisi Mansur Bey’in önereceği bir ismin Başkan olması ihtimali üzerinde duruyorlar. Herkesin gönlünden geçen bir isim var. İkna edebilirler mi? Bence zor bir ihtimal. Aylin Nazlıaka ismine hayır diyecek bir Ankaragüçlü var mıdır bilmiyorum ama Aylin Hanım evet der mi? Bekleyip göreceğiz.

 

Zanka Medya olarak twitter hesabımızda bir anket başlattık. Ankaragücü Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz sorusuna cevap arıyoruz. Cuma günü tamamlanacak ankette 3 isme yer verdik. Mehmet Yiğiner, Osman Gazi Kandaş ve Murat Ağcabağ. Hala oy kullanmayan varsa anketi kaçırmasın. Tarafsız bir şekilde taraftarın nabzını ölçmeye çalıştığımız anketimize destek veren Ankaragücü Sosyal Medya Hesaplarına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak, sonuçta o kadar etkili olur görüşündeyiz. Bir sonraki yazıda hem anket sonuçlarını hem de son gelişmeleri sizlerle paylaşmış oluruz. Cuma günü ya da en geç Cumartesi zaten birçok konu açıklığa kavuşmuş olur.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
244