Zanka

Son dakika… Gine açıklarında Türk gemisi korsanlar tarafından basılmıştı ve 15 mürettebat kaçırılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin kaptanı ile görüştüğünü ve geminin Gabon karasularına ulaştığını açıklamıştı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu da geminin limana demirlediğini bildirdi...

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından rehin alındı. İlk belirlemelere göre, 19 kişilik mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi kaçırıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili son durumu NTV'de anlattı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknek personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız.

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz.

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız."

GEMİ GENTİL LİMANI’NA DEMİRLEDİ

Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisiyle ilgili bir açıklama da Bakan Karaismailoğlu’ndan geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemimiz saat 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirlemiştir. Olayda hayatını kaybeden Azerbaycanlı denizcimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 denizcimizin salimen Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmektedir.’



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
31111