Zanka


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 210

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 213

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 214

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 215



Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 242

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Yok yok öyle bir niyette değilim korkmayın :) Son okuduğum kitabın adı bu!

Baştan söyleyeyim içinizde belediye başkanı olmayı hayal edenler varsa sanıldığı kadar kolay değil ya da bir duayla olacak iş hiç değil, biliniz!

Kitabın yazarı Yavuz Saltık.  Pek çok belediye başkanına ve adayına danışmanlık yapmış tecrübeli bir isim. Şuan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görevine devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kısa sürede kazandığı kalpleri ve başarıyı  düşününce  ekibinin ne kadar başarılı ve işlerinin ehli olduğunu anlamak zor değil. O ekipten bir isim Yavuz bey.

Kitabında yazdıklarıyla kendi hayatında çelişki yok. Hani derler ya 'imamın dediğini yap, yaptığını yapma' diye; öyle değil. Önerdiği her şeyi bizzat kendisi de uygulamaya özen gösteriyor. Başarıları da kanıtı zaten.
Kitapta, belediye başkan adayları ve başkanlık süreci için gerekli olan neredeyse bütün  bilgiler özetle ve son derece yalın bir dille anlatılmış. Yani adayın medeni halinden tutunda, dişlerine, düşman ve rakiplerine karşı duruşundan, proje içeriğine kadar... Çok şeye değinilmiş.

 Bu kitabı okumak için sadece belediye başkanlığı hayali kurmaya gerek yok. Ben şahsen güzel tüyolar aldım. Merak güzel şeydir yeter ki haddini aşma! Şimdilik bilinçli seçmen olmak, yerel seçimlerin arka planını ve müstakbel belediye başkanlarını bekleyen sürprizleri görmek adına okudum kitabı.

 Mesela başkanlık hiç bana göre değilmiş, onu anladım! Gece gündüz bitmeyen mesai, beklentili eş dost, düşmanlar, rakipler... Başarında herkes pay ve hak sahibi olduğunu iddia eder, hatanda 'puf' diye uçar giderler. Daha da önemlisi kul hakkı yememek için kendini paralarsın falan... Yok; zor iş!

Dursun kitaplığımızda belki daha sonra lazım olur, kim bilir?

Ayrıca bizzat yazarın elinden alınmış, şahsıma imzalanmış kitapların yeri ayrı oluyor bende! Bu kitapta çok güzel olmuş. Keyifle okudum hemencecik bitti!

Böyle özel kalemler susmamalı :)

Kitap için teşekkürler Saygıdeğer Trabzon Beyefendisi


 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2