Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü 30 Temmuz’da Genel Kurula gidecek ama camiada kimsede bir heyecan yok. Bakıldığında mevcut başkan Mehmet Yiğiner dışında eski As Başkan Murat Ağcabağ’da bu kongrede başkanlığa talip, ancak kimsenin bu seçimden farklı bir sonuç çıkacağına inancı yok.900’den fazla delegenin katılacağı kongrede muhtemeledir ki birkaç geçersiz oy dışında oyların tamamını alarak yeniden başkan seçilecek Mehmet Yiğiner.

Diyebilirsiniz ki madem bu seçimin sonucu belli, neden 30 Temmuz’da Genel Kurula gidiliyor, ya da gidilecekti neden bu kadar geç kalındı. Kulüp içinde Mehmet Yiğiner’e yakın isimlere bu soruyu sorduğumuzda aldığımız cevap ‘’kime göre geç’’ oldu? Biraz detayları konuşunca ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Mehmet Yiğiner kendi istemedikçe kimsenin Başkan olamayacağını bildiği için Genel Kurulla ilgili en ufak bir kaygısı yok. Onun için Kongre formaliteden ibaret. Takımı teslim edilecek teknik direktör ve anlaşılacak futbolcular bile az buçuk şekillenmiş durumda. Daha önce yazdığım gibi takım hoca olarak çok büyük bir aksilik olmazsa Bülent Uygun’a teslim edilecek. Şu anda futbolcuları yeni sezona hazırlayan ve bir yandan da oyuncu seçimi konusunda ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdüren Ayhan Atik, Bülent Uygun ile sürekli fikir alışverişinde. Bülent Hoca ile anlaşma sağladıktan sonra Ayhan hocanın da yardımcı olarak göreve devam edebileceği söyleniyor.

 

Tekrar başa dönüp neden Genel Kurul’a gidiliyor sorusunun cevabını bulmaya çalışalım. Şuna inanınki Yiğiner’in kafasında transfer yasağı gibi bir korku yok. Bütün takımlar transfer yaparken bizi endişelendiren sessizlik, Yiğiner ve ekibinde en ufak bir endişe uyandırmıyor. Göreve geldiği ilk günden beri uyguladığı bir taktik bu Yiğiner’in. Altay’ın Fenerbahçe’ye transferi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan alınan söz ve Yönetime alacağı bazı isimlerden gelecek paralar ile mevcut kadro korunarak, 5-6 takviye yapmayı planlıyor Başkan. Murat Ağcabağ’ın Cumhurbaşkanı’na ulaşmakta zorlanmamasını, kendisine bir engel olarak görmüş olmalı ki çözümü yine Cumhurbaşkanı’na yakın Bülent Uygun ismini yanına alarak aşmayı planlıyor.

Gelelim neden Genel Kurula gidiliyor kısmına. Birkaç sebebi var tabi bunun. Kazanmaktan en ufak bir şüphenizin olmadığı bir seçime niye girmeyeceksiniz ki? Rakibiniz seçim kaybetmiş olacak, çok az oy aldığı için iki isime de eşit mesafede duran taraftarın gözünde güç kaybına uğrayacak sizde zaten tamamı delege yapısından dolayı eş dosttan oluşan üyelerle yeniden Başkan seçilerek güç tazeleyeceksiniz. En başından beri 35 milyonu kulübe getirsinler Başkanlığı bırakacağım sözünün sadece lafta olduğunu, kimsenin o kadar parayı sonucu ne olacağı bilmediği bir süreçte, hele ki hesapların hacizli olduğu ortamda yatırmayacağını hepimiz biliyorduk. Sevin ama sevmeyin Yiğiner tecrübeli bir adam. Süreç uzadıkça rakibinin güç kaybedeceğini, desteğinin azalacağını çok biliyor. İşte o yüzdendir Genel Kurulu olabilecek en geç tarihe koydu. Murat Ağcabağ’ın maddi olarak zor durumda olduğu haberleri yayılarak olumsuz bir havada yaratılmaya çalışıyor. Murat Bey burada stratejik bir hata yaptı. Çok güzel bir ortamda yapılan Basın toplantısında Yönetim Kurulunu, 13 firma ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarını açıklayarak arkasına büyük destek alabilecekken, birçok kişi toplantı sonrası aradığını bulamamaktan şikâyetçi. Şimdi duyuyorum ki bazı basın kuruluşları aracılığıyla Yönetimde yer alacak isimlerin hepsi olmasa da birkaçını açıklayacakmış. Etkisi ne kadar olur bekleyip göreceğiz.

Bu hafta içinde Ankaragücü’n de neler yaşanır? Boyd Beşiktaş’a, Sacko’da Denizlispor’a imza attı. Onun dışında geçen sezon 2. Yarı forma giyen oyuncuların Stelios Kitsiu dışında hepsi ile anlaşıldı. Kitsiu içinde sürekli bir anlaşma sağlanması için çalışılıyor. Pazdan’la 2021 yılına kadar uzatılan sözleşme taraftarı mutlu etti. Sacko için kulüpten 1 milyon Euro gibi ciddi bir rakam önerildiği ama oyuncunun tercihini Denizlispor’dan yana kullandığı söyleniyor. Sezon sonu yolların ayrıldığı Pinto ile yeniden bir görüşme gerçekleşeceği, henüz hiçbir takımla anlaşmayan oyuncunun da yeniden takıma dönmeye sıcak baktığı biliniyor. Bu hafta içi çok fazla eski isimle sözleşme uzatıldığı, ya da takıma geri döndükleri haberlerine şahit olacağız. Takımın iskeleti korunduktan sonra da 5-6 yeni futbolcu ile yeni sezona gidilecek. İlk kez Zanka Medyanın @zankaspor hesabından duyurduğu Galatasaray’lı Ömer Bayram’ın transferi için Fatih Terim’in de izin verdiği Galatasaray muhabirleri tarafından açıklandı.

 

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı’nın Atatürk Havalimanında yaptığı toplantıda basına yansıyan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Başkanlarının çektiği selfie de Mehmet Yiğiner’in de yer alması çok dikkat çekti. Başkanın özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’dan bazı isimlerin transferi için ricada bulunduğu bilgisi kulağımıza geldi. 5-6 ismin transferi ve mevcut kadro ile ligde kalmada sorunu yaşanır mı? Bunu lig başlayınca görürüz. Kulüp içinden İsmi zikredilen futbolcular alınabilirse rahat bir sezon geçirir Ankaragücü. Tabi ki bu futbol uyum sorunu, sakatlık gibi durumlar gerçekleşmezse.

Eryaman Stadı ile ilgili kafa karıştıran gelişmenin sebebine gelirsek. Ankaragücü ve Gençlerbirliği Kulüplerinin ayrı ayrı tarihlerde Stat için başvurması sonucu Gençlik Spor Bakanlığı iki kulübede olumsuz cevap verdi. Gerekçe olarak da Stadın işletmesinin 19 Mayıs Stadında olduğu gibi 2 kulüp tarafından beraber yürütülmesini istemeleri. Kısa bir süre sonra iki kulüp beraber Stat işletmesini alacaklar. Ondan sonrada kombine ve loca satışları başlayacaktır.

Öğrendikçe duydukça yazmaya, paylaşmaya devam edeceğiz. Zanka Medyayı, Zanka Sporu takip ederek Ankaragücü haberlerine ulaşmanız mümkün. Ankara Merkezli Haber sitelerini saymazsak biraz ukalalık olacak ama en çok Ankaragücü haberi alabileceğiniz Medya olduğumuzu biliyoruz. Sizlerin gerek @zankamedya gerek @zankaspor hesaplarını takip ederek verdiğiniz destek unutulmaz. Teşekkür ederiz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1161