Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Bugün Ankaragücü taraftarının kafasını 30 Temmuz’da yapılacak Genel Kurul’la, başkanlık yarışı gibi konularla karıştırmak istemiyorum. Son birkaç gündür adayların özel hayatlarına kadar giren yazılar, tarafsız olması gerekirken bir adaydan yana taraf olan yazarlar, daha düne kadar bir arada olan isimlerin neredeyse düşman kardeş olduğunu görmek zaten yeteri kadar üzücü. Maalesef bu kutuplaşma artık Ankaragücü’n de bir gelenek hale geldi. Bunun bir başkanlık yarışı olduğunu, kim başkan olursa olsun mutlaka Ankaragücü için çalışacağını unutmadan, sevgi ve saygı ortamında bir süreç yürütmek bu kadar zor olmamalı.

Bir konuda eleştirimi yapıp bu yazıda güzel haberlerden bahsederek sizleri karamsar havadan kurtarmak istiyorum. Ankaragücü eski Asbaşkanı Murat Ağcabağ hafta içi Klasspor TV yayınında Bülent Atlas’a "seçim Eryaman Stadında Passoligi olan taraftarların oyları ile yapılsın" dedi ve en az 10 puan fark açacağını iddia etti. Bu tür yaklaşımlar taraftarın hoşuna gidebilir, aklına yatabilir onlara bir şey demiyorum. Çoğu kişi çok mutlu oldu bu konudan ve yorumlarla adeta Yiğiner’e Hodri Meydan dediler. Diyorum ya taraftar bunu ister, destekler, olabilir. Ben asıl şaşırdığım konuya geleyim. Günlerdir bekliyorum bir gazeteci büyüğüm, arkadaşım, kardeşim Sayın Ağcabağ peki kimin Ankaragücü taraftarı olduğunun kıstası nedir diye sorsun diye. Bırakın sormayı destekleyen, çok iyi fikir diye paylaşanlar oldu.

Neden itiraz ettiğime gelirsek. Ben Passoligi alırken sistem benim Ankaragüçlü olduğuma göre mi kart veriyor yoksa takım seçme kısmından seçtiğim takıma göre mi? Mesela, Ankara’da maçlara gitmek isteyen X takımlı biri de Ankaragücü Passoligi alır ve Ağcabağ’ın dediği gibi seçimde başkana oy verebilir mi? Ya da mevcut Passolig sistemini protesto ettiği için kart çıkarmayan biri Ankaragüçlü olamıyor mu? Kısacası benim itirazım kimin Ankaragüçlü olduğuna bu ülkede Passolig mi karar veriyor da ben onun verdiği bir karta göre oy kullanacağım. Bu öneri,  Yiğiner’in gerçekleşmeyeceğini bildiği için yaptığı "35 milyonu Ankaragücü’nün hesabına yatırın Başkanlığı bırakayım" önerisinin, Ağcabağ tarafından ki karşılığından öteye gitmez. Yani işin özeti bu açıklama, Mehmet Başkanın bak işte 35 milyonu koyamıyorlar ile yakaladığı artı puanları, Murat Ağcabağ’ın taraftardan korkuyorlar ile kendi hanesine kazandırma girişimi. Zanka Medya olarak seçim sürecinde iki adaya da eşit mesafede olacağız diyerek konuyu kapatalım. Zira bizim görevimiz taraf olmak değil doğru olana doğru  yanlışa yanlış demek olmalı.

  

Ankaragücü Yönetim Kurulu bir yandan iç transfer çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da yeni transferler için menajerlerle görüşmelerini sürdürüyor. Zanka Spor Servisi bugüne kadar Ankaragücü ile ilgili birçok Özel Habere imza attı. Bunlar ya gerçekleşti ya da gerçekleşmek üzeri. Çok değil bundan bir hafta öncesine kadar karamsar bir havanın hâkim olduğu camiada gelen imzalar sonrası azda olsa bir nefes alındı. Geçtiğimiz sezon sonu kadro düşünüldüğünde şu ana kadar takımdan ayrılan 4 isim oldu. Boyd Beşiktaş’la, Sacko Denizlispor’la, Dje Dje Kayserispor ile Altay’da Fenerbahçe ile anlaştı. Giden oyuncular elbette takıma büyük katkı sağlayan isimlerdi, mutlaka yerleri doldurulmalı. Yabancı oyunculardan Ante Kulusic , Pazdan, Moke ,Orgill,Canteros,Sadaev,Oscar Scarione şimdiye kadar sözleşmeleri uzatılarak kadroda tutulan isimler. Zanka Spor’un dün duyurduğu Yunan oyuncu Kitsiou’nun resmi sözleşmeye imza attığını kısa bir süre sonra duyarız. Korcan,İlhan Parlak, Mehmet Sak, Aydın Karabulut, Sedat Ağçay,Alihan Kubalas’da iç transferde imza atan yerli oyuncular.

  

Peki, yeterli mi bu kadro? Tabi ki değil. Bu kadro ile lige tutunmak, mücadele etmek zor. Giden oyuncuların boşlukları doldurulduktan sonra birkaç transfer daha yapılması şart. Takımın Hocası olacağına kesin gözüyle bakılan Bülent Uygun’un kale için düşündüğü isim Korcan. Eğer kaleci transferi yapılacaksa da öyle çok büyük bir isim beklemeyin. Ancak sakatlık, ceza gibi durumlar göz önüne alınarak bir kaleci transferi ya da şu anda hiçbir kulüple anlaşması bulunmayan Hopf ile yeniden anlaşma sağlanacak. Defans Ankaragücü’nün en rahat olduğu nokta. Geçen sezon iyi bir uyum gösteren Kulusic, Pazdan ,Kitsiou ve Pinto 4’lüsünden şu anda Pinto dışında geri kalanı kadroda. Pinto’nun Menajerinin iki gündür kulüpte olduğu ve büyük ihtimalle takımda kalacağını biliyoruz. Pinto ihtimalinin gerçekleşmemesi durumunda devreye girecek plan daha önce de yazdığımız gibi Galatasaray’ın Milli oyuncusu Ömer Bayram olacak.

 

Başkan Yiğiner Altay’ın transferinden gelen paralarla mevcut kadroyu korumaya çalışıyor. Denizli’ye giden Sacko’ya yapılan 1 milyon Euro teklif kadronun korunması için gösterilen ciddiyetin göstergesi. Şimdilik plan az hasarla işliyor. Herkesin sorusu dış transfer ne aşamada? 30 Temmuz’a kadar dış transferde imza beklememek lazım. Tesislerde Pazdan’ın da menajeri olan Cem Can’la birlikte 3 menajer daha kamp kurmuş durumda. Muhtemeldir ki Yayıncı kuruluş ile TFF arasında süren yayın krizi çözülüp yapılması gereken ödemeler 30 Temmuz’a kadar yapıldıktan sonra dış transferde de imzaları duymuş oluruz. Şimdiye kadar ön anlaşma imzalanan futbolcu sayısı 9 olarak dile getiriliyor. Kimlerine göre bu Yiğiner’in zaman kazanmak için uyguladığı bir taktik olarak söylense de, konuştuğumuz menajerler de bu bilgiyi teyit ediyorlar. Dediğim gibi 30 Temmuz’a kadar dış transfer haberi çok kolay gözükmüyor ama iç transferde geçtiğimiz sezon forma giyen 3-4 futbolcu ile sözleşme imzalandığını duyacağımız kesin.

Bugün Kulüpte Başkan Mehmet Yiğiner’in bir konuğu vardı. Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Niyazi Ercan aslında geçen sene için konuşulan çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü gerçekleşmeyen Sponsorluk anlaşması nihayet bu sene gerçekleşti. Ankara’nın iki büyük markası sonunda bir araya geldi. Anlaşmanın şimdilik 5 haftalık olduğu söyleniyor ama kongre sonrası uzatılacağı bilgisini vereyim.Bu anlaşmaların devamını geldiğini birkaç firma ile sponsorluk anlaşması yapıldığını yakın zamanda duyacağız. Bu da Mehmet Yiğiner’in bir taktiği. Hepsini bir gün açıklamak yerine günlere yayarak, taraftarı yavaş yavaş yeniden tarafına çekmek istiyor. Açıkçası sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla bu konuda ilerleme kaydettiğini söyleyebiliriz.

 

Dün Zanka Spor’da paylaştığımız Ankaragücü’nün FIFA Pro Club’s takımını kurduğu ve Türkiye Espor Futbol Ligi (TEFL) de mücadele edecek haberi sizlerden çok fazla olumlu dönüş aldı. Bu konuda geç bile kalındığını düşünüyorum. Dünya üzerinde Espor’un geldiği nokta göz önüne alındığında takım kurulmuş olması ilerisi için umut verici. İnşallah ilerleyen dönemlerde Salon Sporlarında da çeşitli branşlarda takım kurulduğu haberleri de alırız.

 

Ankaragücü taraftarı ile Zanka Medya arasında güzel bir bağ kuruldu. Zanka Medya olarak bütün sosyal medya platformlarında, Zanka Spor olarak da şimdilik twitterda yer alıyoruz. Ankaragücü’ne dair en özel haberleri ilk kez sizlere duyurmak için arkadaşlarım büyük çaba sarf ediyor. Sizlerin haberlerimize verdiğiniz destek için onlar adına teşekkür ediyorum. Zanka Spor’u arkadaşlarınıza tavsiye etmeyi unutmayın lütfen.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1302