Zanka


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 210

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 211


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 213

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 214

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 215



Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 242

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/zanka.com.tr/httpdocs/icerik.php on line 243

Geçtiğimiz günlerde Sağlıklı Üreme ve Cinsel Eğitim Derneği (SÜCED) doktorlarından birisinin dernek faaliyetlerini anlattığı videosu Twitter’da paylaşıldı.

Ancak bazı kullanıcılar kendilerini video ile alay etmekten alamadılar ve “hani marjinal bizdik”, “slow motion yap, sesi kapat alta saksafonlu müzik koy sanarsin ki birazdan kel gelecek” gibi ötekileştiren kimi yorumlarla videoyu yeniden paylaşıma soktular. Türkiye’nin cinsel eğitim ve seks konusundaki bilinçaltının çöplüğü olabilen Twitter bunun biçilmiş kaftan bir kanal oldu. Üstüne vajinismus hakkında mizahi olduğu iddia edilen birçok tweet de atıldı.

Neden böyle yorumlar yapıldı meselesine gelelim istiyorum biraz da. Böyle yorumlar yapıldı çünkü SÜCED’in videosunda kadın bir doktor, üstelik(!) başörtülü kadın bir doktor, vajinismusa nasıl yaklaştıklarını anlatıyor. Hem de elinde tedavi materyalleri var. Şimdi aman buraya dildo yazıp kimseyi kızdırmayalım. Çünkü biliyorsunuz seks, dildo, orgazm ve kadın yasaklı kelimeler!

Bu videoyu hani marjinal bizdik yazarak paylaşan kullanıcıların vardığı nokta çoğunlukla seksin marjinal olmakla ilişkili olduğu. Evet, espri yaptıklarını anladım. Evet, Cem Yılmaz’dan almışlar. Hayır, bu bir şaka konusu olamaz. Olamaz çünkü zaten pek çok kadın bu tip sağlık hizmetlerine ulaşmaya çalışırken bir sürü güçlük çekiyor. Bu güçlükler hem fiziksel hem zihinsel güçlükler oluyor üstelik. Bunun üzerine gidip doktoru paylaşıp hani marjinal bizdik kimse kusura bakmasın ama nefret suçudur.

Vajinismus vardır. Pek çok kadın bu konuda medikal ve psikolojik destek alma ihtiyacı duymaktadır. Dernekler bu hizmete ulaşılması konusunda da önemli rol oynamaktadır. Bir kadının kendini bilmesi, kendini sevmesi ve kendine bakması da gerçektir. Bunların hiçbiri marjinallik demek değildir. Ayrıca siz de marjinal falan değilsiniz. Siz cinsiyetçisiniz!



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
4111