Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü kendisi için büyük önem taşıyan Konyaspor ve Kayseri maçlarından sadece 1 puan alarak ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaptı.

Konya maçında son dakika yenen gol ve Kayserispor maçında önce Orgill’in bencil davranıp Faty’e atmadığı pas ya da son dakika Oscar’ın direkten dönen top gol olsa bugün 17 puanla 15. Sıradaki Antalya’nın üzerinde yer alarak ileriye daha umutlu bakabilecekti.

Hal böyle olunca bu hafta oynanacak Kasımpaşa maçı ekstra bir önem kazandı. Geçen sezonda Kasımpaşa maçı ile çıkışa geçerek lige tutunan Ankaragücü’nün bu sefer işi biraz daha zor. Kayserispor maçı öncesi herkesin ortak fikri bu maçın Mustafa Kaplan’ın son maçı olacağı yönündeydi. Bilerek ya da bilmeyerek Ankaragücü Yönetimi maç öncesi Mustafa Kaplan ile yollarını ayırarak büyük bir iyilik yaptı. Mustafa Kaplan’ın oyun anlayışı ile puan almanın mümkün olmadığı, Kayserispor maçında, Cebrail’in 49. dakika da maçı katleden hakem Cüneyt Çakır’ın haksız kartı ile oyun dışında kalmasından sonra, Ayhan Atik ve Adnan Erkan’ın hamleleri ile hakeme rağmen kazanılan 1 puanla doğru ve zamanında yapılan tercihlerin önemini bir kez daha görmüş olduk.  Eğer biraz şansları olsa 10 kişi ile Kayseri deplasmanından 3 puan ile dönerek ligde kalmak adına büyük bir işe de imza atacaklardı. Bu sezon eğer Ankaragücü ligde kalmayı başarabilirse zor imkânlar ve şartlar altında bu iki ismin aldığı puanlar önemli bir rol alacak.

Önce Metin Diyadin, arkasından Mustafa Kaplan ile macera aramak yerine eğer o tercihleri yapan Yönetimler,  Ayhan Atik ve Adnan Erkan ile devam kararı vermiş olsalardı bugün mevcut puanın üzerine en kötü 5-6 puan fazlası olurdu Ankaragücü’nün. Dün dünde kaldı biz bugüne bakalım. Ankaragücü Yönetimi dün çoğu kişiye göre sürpriz ama bizlerin beklediği bir isimle anlaştı. Sosyal Medya hesaplarından takip edebildiğim kadarı ile yeni teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ismi üzerinde taraftarlar ikiye bölünmüş durumda. Önce gerekçelerini daha sonrada hoca hakkındaki görüşlerimi belirteyim. Transfer yasağının ne olacağı belli olmayan, ödemeler konusunda yaşanan sıkıntıların çok fazla dillendiği, mevcut kadro ile ligde kalma ihtimalinin bulunmadığı bir takıma kimse kariyerini risk ederek gelmek istemez. Ankaragücü Yönetimin teklif götürdüğü bütün isimler bazı garantiler istedi. Bu konuda Hakan Keleş’i ayrı bir kenara koyduktan sonra gelelim Mustafa Reşit Akçay’a. Ortalıkta Hocayı kulübe şu isim önerdi bu isim önerdi türü birçok dedikodu dolaşa dursun Hocanın teklif geldikten sonraki tavrı gerçekten alkışı hak ediyor. Ben Akçay Hocanın bir tercih olduğunu düşünüyorum. Bugün Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz gibi Türk futboluna kazandırdığı isimlere bakınca Ankaragücü alt yapısı içinde umutlanıyor insan. Mustafa Reşit Akçay adı çalıştığı hiçbir kulüpte olumsuz anılmıyor. Her takımda başarılı. 2011 yılında başına geçtiği 2. Lig takımı 1461 Trabzon’u önce 1. Lige taşıyan Akçay, 1. Ligde ilk sezonda ligi 3.sırada bitirip play off oynamaya hak kazansalar da federasyonun kurallarına göre Süper Lige takımını çıkaramıyor. 2013 yılında başına geçtiği Trabzonspor’da 12 Avrupa Ligi maçından 9 galibiyet ve 3 beraberlik, 2015 yılında başına geçtiği Osmanlıspor’da 7 Avrupa maçında yenilgi yüzü görmeyerek büyük başarılara imza atıyor. Hocanın en büyük özelliği şikâyet etmemesi. Eldeki mevcut kadro ile en iyisini yapma çabası içinde. Yönetimi transfer için zorlamayacak bir isim ama Yönetimde Hocaya en iyi kadroyu verme çabasında.

Gelelim transfer yasağı konusuna. Ortalıkta o kadar çok bilgi kirliliği var ki hangisi doğru hangisi yalan hepsi iç içe geçti. Dün akşam Çukurambar’da bulunan bir mekâna (adı bizde kalsın ) Başkan Fatih Mert, Ankaragücü’nün önündeki engelleri kaldırmak için çaba gösteren Mücahit Arslan ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yüzlerin güldüğü bilgisini verelim.  Ankaragücü taraftarı geceli gündüzlü bütün mesailerini kulüp için harcayan Başkan ve Yönetim Kuruluna ne kadar teşekkür etse az. Ancak bir isim var ki eğer yasak kalkıyorsa, CAS’dan ceza alınmamışsa, sorunlu denilen dosyalar tek tek ortadan kaldırmışsa bunda en büyük pay sahibi Faruk Koca’ya ayrıca teşekkür etmeli. Faruk Koca’ya çok yakın bir isimden edindiğimiz bilgi yasak diye bir konunun kalmadığı, anlaşılan futbolcular ile birkaç gün içinde anlaşılacağı. Söylenen SGK borcu yoktur yazısının gelmesinin beklendiği. Tabi ki Mehmet Yiğiner döneminde bende dâhil Ankaragücü’nü takip eden isimlere kulüp içinden yasak kalkıyor bilgisi verilerek Ankaragücü taraftarını ümitlendirdiğimiz için bu sefer hiçbirimiz kesin yasak kalktı diye yazmıyoruz. Birde buna siz yazdınız o yüzden süreç uzadı konusu eklenince daha temkinli daha sessiz kalmayı tercih ediyoruz. Siz bu satırları okuduğunuz dakikalarda büyük ihtimalle Yönetim Kurulu tarafından yasağın kalktığı bilgisi açıklanmış olacak. Yasağın kalkacağı yönündeki haberlerden sonra ortaya o kadar çok isim atılıyor ki bunların çoğunun yakından uzaktan ilgisi yok kulüple. Sanırım en sağlıklı bilgiye Başkan Fatih Mert gerekli açıklamayı yaptıktan sonra ulaşabileceğiz.

Ankaragücü’nün ligde kalması için herkes görevini tam yapmalı. Başkan ve Yönetim Kurulu transfer yasağını kaldırarak hem yeni transferlerle kadroyu güçlendirmeli hem de mevcut oyunculara ödemelerini yaparak moral motivasyonu en üstte tutmalı. Teknik Direktör elindeki malzemeyi en iyi en doğru şekilde kullanarak puan hanesine artı girdiler sağlamalı. Futbolcular olur yasak kalkar kadroya yeni isimler katılırsa onların kulübe uyumunu hızlandırmak için daha fazla gayret göstermeli. Bunlar sağladıktan sonra en büyük görev ise taraftara düşüyor. Kasımpaşa maçı ile birlikte önce tribünler dolacak arkasından 90 dakika destek verilecek. Burada en büyük görev tribünün abisi Gecekondu’ya düşüyor. 4 tribünden 4 farklı tezahürat duymak bu takıma destek anlamında bir değer katmıyor. Bütün tribünler aynı anda beraber destek verir Eryaman’ı rakip takım için zorlu bir Stat haline getirirse senenin sonunda istenilen yerde Ligi bitirmek daha kolay olacak.

Çok zorlu bir mücadele asıl şimdi başlıyor. Bitti denilen Kulüp nasıl ki yıkılmadı yeniden ayağa kalktı, şimdi de hep beraber el ele vererek Ata’nın Ankara’ya Mirasını yaşatmak zorundayız. Pazar günü Kasımpaşa maçından alınacak 3 puan çok önemli. İşte o yüzden herkes görevini tam yapmalı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
241