Zanka

Bakanlık Müzekart'ın satış ücretinde indirime gitti. Yeni ücreti ne kadar oldu? İndirimli ücret ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 300'den fazla müze ve ören yerine 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlayan Müzekart'ın 70 TL olan satış ücretinin, 1 Mart itibarıyla 60 TL olacağını açıkladı.

İndirimli Müzekart'lar, geçerli olacağı tarihten itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri gişelerinin yanı sıra, www.muze.gov.tr adresinden satın alınabilecek.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerini 18 yaş ve altı, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gaziler ve refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları ile şehit yakını kimlik kartı sahipleri, engelliler, zorunlu hizmete tabi er ve erbaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler, üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, yerli ve yabancı basın kimlik kartı sahipleri ücretsiz ziyaret edebilecek.

30 TL ücretle satışa sunulan 'Müzekart Akademi' ise Yükseköğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ile bu kurumların bünyesinde görevli öğretim elemanı ve öğretim üyesi statüsündeki personele, Bakanlığa bağlı tüm müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca ikişer defa ücretsiz ziyaret edebilmelerine olanak sağlıyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver