Zanka

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı II. Abdülhamid’in tahtı, bir şartla satıldı… Peki o şart neydi? Tahtı kim satın aldı? İşte detaylar…

İstanbul Sanat ve Antika Fuarı'nda satışa sunulan antika eşyalar arasında 2. Abdülhamid'in tahtı da yer aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim görevlisi de olan yazar ve antikacı Nilgün Şensoy, koleksiyonunda yer alan tahtı yurt dışına çıkarılmaması şartıyla 100 bin TL'ye satışa çıkardı.

Ermeni ustalar Hapet ile Nezeren kardeşler tarafından yapılan tahtı, Maxam Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Karakeçili satın aldı.

Karakeçili konuyla ilgili olarak görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Bu alım, benim için çok büyük manevi önem taşıyor. Abdülhamid Han'dan, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne intikal etmiş bir yadigar. Atalarımızın mirasları, kesinlikle bu topraklarda kalmalı, bu konuda çok hassasım, yurt dışında bir Osmanlı eserinin satışa çıktığını görünce de o eseri almaya ve ülkeme kazandırmaya çalışıyorum. Bu taht da yurt dışına gitmemeliydi, ülkemiz bunun acısını çok çekti. Bu konudaki tavrı nedeniyle Sayın Nilgün Şensoy'u da tebrik ederim. Bundan sonra da bu tür alımlarım olacak."

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver