Zanka

LGBTi bir karaktere yer veren Disney'in yeni Pixar animasyonu Hadi Gidelim (Onward) Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklandı. Gerekçe ise, filmin lezbiyen ilişkiye atıfta bulunduğu bir sahnesi.

İki ergen elf kardeşin ölen babalarını sihir kullanarak 24 saatliğine dünyaya geri getirmek için çıktıkları fantastik macerayı odağına alan Onward, Ortadoğu ülkelerince çok sıcak karşılanmadı. Disney ile Pixar'ın ortak yapımı filmin  veto edilmesinin nedeni, bir sahnesinde lezbiyen ilişkiye yapılan gönderme.

Bahsi geçen sahnede Lena Waithe'ın seslendirdiği LGBTİ karakter Specter  "Ebeveyn olmak kolay değil, hele yeni bir aileye girdiysen. Kız arkadaşımın kızı saçımı çekti" diyor.

İşte bu son cümle yüzünden Hadi Gidelim, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklandı. Rusya'daysa cümledeki kız arkadaş kısmı sansürlenip yerine partner ifadesi konuldu.

Dünyanın büyük bir kısmında geçen cuma vizyona giren ve 67 milyon dolardan fazla gişe rakamına ulaşan Hadi Gidelim, Türkiye'de 3 Nisan'da vizyona girecek.

BAĞLANTIYA TIKLAYARAK FİLMİN FRAGMANINI İZLEYEBİLİRSİNİZ...

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver