Zanka

Son dakika… Tarihi karar verildi. İşte detaylar…

Futbolda oyun kurallarından sorumlu Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), FIFA'nın 5 oyuncu değişikliği önerisini 31 Aralık'a kadar kabul etti.

IFAB, ayrıca VAR kullanımı kararının da federasyonlara bırakıldığını açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), corona virüs salgını nedeniyle geçici olarak bir kural değişikliğine gidildiğini ve takımların maç içerisinde 5 oyuncu değişikliği yapabileceğini açıkladı.

Kararın alınma sebebi salgın nedeniyle ertelenen liglerde oluşabilecek fikstür yoğunluğu. 5 oyuncu değişikliği ile ilgili geçen hafta FIFA, yoğun fikstürde "fazla yüklenme" sonrası oluşabilecek sakatlıkların önüne geçmek ve futbolcu sağlığını korumak adına takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı tanınması için öneri sunulduğunu bildirmişti.

Alınan karara göre takımlar, 90 dakika içinde 3 yerine 5 değişiklik yapabilecek. Eleme usulüyle oynanan ve uzatmaya giden maçlarda ise 6. oyuncu değişikliği gerçekleştirilebilecek.

Takımlar 5 oyuncu değişikliğini, karşılaşmalardaki gereksiz duraksamaları engellemek için devre arasında ve müsabaka sırasında oyunu en fazla 3 kez durdurabilecek şekilde yapacak. Devre arasında ise 2 oyuncu değişikliği yapabilecek.

IFAB ve FIFA, daha sonraki süreçte geçici kararın uzatılıp uzatılmaması gerektiğini belirleyecekler.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver