Zanka

Sporda bombalar ardı ardına patlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ardından benzer bir karar da Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan geldi. Salgın nedeniyle durdurulan basketbol ligleri sonlandırıldı. Peki şampiyon var mı? İşte detaylar…

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), korona virüs nedeniyle durdurulan basketbolda tüm profesyonel liglerin sona erdirildiğini açıkladı. Alınan karara göre voleyboldaki gibi, 2019-20 sezonunda basketbolda şampiyon ve küme düşme olmayacak.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Sağlık Kurulu'muzu ve çalışanlarımızı kutlamak istiyorum. Sporun, basketbolun ülkemizde her geçen gün popülaritesinin artması bizi her zaman onurlandırmıştır.

Fakat bu süreç basketbolumuzu etkilemiş ve herhangi bir maç oynanamamıştır. Basketbolun geleceği adına bir karar vermemiz gerekiyordu.

Kararlarımızı açıklamak istiyorum. Liglerimizi sonlandırma karar aldık.16 takımımızın 13'ü liglerin bu şekilde sonlandırılmasıyla ilgili dönüş yaptılar. Biz de bu çerçevede karar aldık. Şampiyon ilan edilmeyecek. Küme düşme yaşanmayacak ve bir üst lige yükselme gerçekleşmeyecek. Bu Türk basketbolu için en hayırlı karardır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver