Zanka

Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Darbe söylentisi çıkarıp gerçekleşirse asarız keseriz diye tehditler savuruyorlar.

İşler kötüye gidiyor, dört kolluya bindi binecekler, olur da iktidardan inerlerse hesap vermek mecburiyetinde kalacakları korkusu içindeler, ne yapacaklarını bilememezlik psikolojisindeler. Bu yüzden bu dehşet haliyle hesapsızca sağa sola saldırıyorlar.

O kadar çok insan iktidardan nemalanıyor ki çekindikleri AKP'nin ve reislerinin başarısızlığı değil, şahsi menfaatleri ile yargı önünde verecekleri hesap.

İktidarın verdiği destekle çok açıldılar, olur olmadık işlere kalkıştılar. Kimi Atatürk düşmanlığı yaparak insanları kışkırtma görevi üstlendi, kimi muhalif gazetecileri hedef gösterip içeri attırma işini.

Ayarı kaçırdılar. Bir kadın çıkıyor, elimde liste var, hevesimiz kursağımızda kaldı, diyor öteki karınızı çocuğunuzu bizden nasıl koruyacaksınız, diyor.

Ayak takımı korkudan tir tir titreyip bayağı tehditler savurduğuna göre işler yolunda gitmiyor. Yaralı bir hayvan gibi saldırganlar, çıkış yolu bulamıyorlar.

Darbe söylentisinde dikkatimi çeken FETÖ’cülere gözdağı verilmesi değil de muhalefete, en çok da CHP’ye gözdağı verilip tehdit edilmesi.

Oysa darbeye kalkışıp başarıya ulaşamayan Gülen Cemaati. Bir siyasi parti sivil darbe yapacakmış gibi izlenim yaratıyorlar.

Çıkıp da FETÖ’nün, gerçek darbecilerin siyasi ayağına dokunulmadı, bunlar mecliste, ya başladıkları işi bitirmeye kalkışırlarsa demiyorlar.

Darbe diye bağıranların hepsi bir şekilde Gülen’e temas etmiş hiçbir şey yapamasa elini ayağını öpmüş.

Asıl mesele şu ki iktidarın karşısında güçlenen muhalefeti darbeci yerine koyuyorlar. Yani yarın bir gün AKP inip CHP çıksa, demokratik yollarla iktidara gelmiş siyasilere darbeci diyecekler.

Darbeci, terörist, vatan haini terimlerini suiistimal ediyorlar. İktidarı eleştiren gazeteciler terörist, vatan haini; burası demokrasi, bugün varsınız yarın yok diyen politikacılar darbeci.

Sosyal medyadan insanları tehdit edenler belki ömrü hayatınızda görüp görebileceğiniz en korkak insanlar. Değil adam boğazlamak karanlıktan korkup altlarına kaçıracak kadar düşük ve zavallılar

Bu yüzden hırçınlaşıyor, saçmalıyorlar. Şu unutulmasın, darbeyi dün el ele kol kola birlikte ortaklaşa ülkeyi yönettikleri, parsel parsel memleketi peşkeş çektikleri yaptı, muhalefet değil. Buyursun Gülen ile teması olan siyasileri tehdit etsinler.

HARKULEDE DÜNYALARI VAR

Günümüz Türk milliyetçisi atalarımızın bir kılıç darbesiyle iki insan bedenini nasıl ortadan ikiye böldüğü kahramanlık hikâyeleri anlatmaktan büyük keyif alır. Gün gelir mevtayı mezarından çıkarıp yakmakla tehdit eder; vizyonu, misyonu bu kadardır.

Atalarımız o kadar yiğit o kadar yenilmez insanlarmış ki iyi bir şeymiş gibi sabah devlet kurup akşam olunca "Olmadı bu devlet, şeylerini hiç beğenmedim ben bunun." deyip yıkmışlardır.

Tüm bu olağanüstü, insanlık üstü harikalıklar, elde tespih çevrilirken sabah akşam anlatılır. Çünkü milliyetçinin dâhiyane planı bunları anlata anlata beyin gücüyle ülkemizi şu anki durumundan kurtarıp müreffeh seviyeye çıkmasını sağlamaktır.

Sonra bir de asil milliyetçi ruhlar astral seyahatlere çıkarlar. Ve bu seyahatlerde huşu içinde eski Türk kahramanlarıyla fikir teatisinde bile bulunabilirler.

"Bizim atalarımız var ya" demekle bir şeyler değişmiyor. O ata ölmüş yok artık, adı üstünde atan olmuş. Sen bugün ne yapabiliyorsun ona bak. O kahraman atalarımız canlansa ilk senin yüzüne tükürecek. Önce kafandaki yeşil takkeyi çıkar.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
55