Zanka

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınında normalleşme sürecine girilmesinin ardından spor organizasyonları yeniden başladı. Tedbirler kapsamında seyircisiz oynanan futbol maçlarında, tribünlerin boş kalmaması için karton taraftarlar devreye girdi. İngiliz takımlarından Leeds United ise karton taraftar uygulamasında, skandal bir uygulamaya imza attı ve tribüne Usame bin Ladin’in maketini koydu… Durumun fark edilmesi üzerine maket apar topar kaldırıldı…

Pandemi sebebiyle 37. haftasında askıya alınan ve 3 aylık aranın ardından 20 Haziran'da oynanan 11 maçla geri dönen İngiltere'de Premier Lig'in bir altı olan Championship'te de heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

Championship ekiplerinden Leeds United, salgın nedeniyle seyircisiz oynanan maçlar için başlatılan karton taraftar uygulamasında bir skandala imza attı.

Fulham maçına günler kala binlerce taraftar kulübe fotoğrafını gönderdi ve karton figürler tribünlere yerleştirildi. Ancak dikkatli bir Leeds United taraftarı, kulübün gözünden kaçan o skandal fotoğrafı yakaladı.

Henüz kimliği açıklanmayan bir taraftar, 25 sterlinlik ücreti ödeyerek kulübe El Kaide terör örgütünün öldürülen sözde lideri Usame Bin Ladin’in fotoğrafını gönderdi. Gelen binlerce fotoğraf arasından Usame Bin Ladin’i gözden kaçıran Leeds United yönetimi, öldürülen terör örgütü liderinin karton fotoğrafını tribüne yerleştirdi.

Bahsi geçen dikkatli taraftarın sosyal medyada yaptığı paylaşımların ardından harekete geçen Leeds United yönetimi, Usame Bin Ladin’in fotoğrafını tribünden kaldırdı.

The Yorkshire Evening Post'a konuşan kulüp yetkilileri, 27 Haziran'da Fulham ile oynanacak lig maçında herhangi bir ofansif görsele daha rastlanmaması için taramaların başladığını söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver