Zanka

Corona virüs salgınıyla başarılı bir şekilde mücadele eden Avustralya’da kabus geri döndü. Vakaların üst üste iki gün rekor kırdığı Victoria eyaletinde, 6 haftalık karantina kararı alındı…

Avustralya’nın Victoria eyaletinde dün 127 kişiye yeni tanı koyulurken, bugün yapılan açıklamada rakamın 191 olduğu duyuruldu. Vakaların artması yetkilileri de harekete geçirdi.

Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne’da karantina uygulamasının geri döneceğini açıkladı. Andrews, üçüncü seviye karantina olarak açıkladığı sürecin 6 hafta süreceğini belirtti. Karantinanın yerel saatle çarşamba günü 23.59’da başlayacağı duyuruldu.

İŞ, GIDA, SAĞLIK VE EGZERSİZE İZİN

Yeniden devreye alınan yasaklar kapsamında yalnızca gıda alışverişi, sağlık hizmetleri, egzersiz yapmak ve işe gitmek için evden çıkmaya izin verilecek.

Restoranların ve benzeri iş yerlerinin tekrar kapatılmak zorunda olduğunu ifade eden Andrews, “Eğer bu durumun üstesinden gelmezsek çok kötü şeylerin sınırındayız. Bu durumun alternatifi her şey sona ermiş gibi yapmak. Bazı Victoria vatandaşlarının yaptığı gibi” dedi.

Ülkede bugüne dek 8 bin 755 vaka ve 106 can kaybı kayıtlara geçti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver