Zanka

Seul Belediye Belediye Başkanı Park Won-soon, sır bir şekilde kayıplara karıştı. Polisler telefon sinyalinin son geldiği yerde başkanı ararken, Won-soon’un kızı babasının vasiyete benzer bir sesli mesaj bıraktığını söyledi. Kayıp başkanın cesedi bulundu... Akıllara “başkan intihar mı etti?” sorusu geldi…

Güney Kore polisi, Seul Belediye Başkanı Park Won-soon'un kaybolduğunu ve arama çalışmaları yürütüldüğünü açıkladı. Polis yetkilileri başkanın, cep telefonundan son sinyalin alındığı Sungbuk bölgesinde arandığını duyurdu. Telefonun kapalı olduğu öğrenildi.

Park'ın bugün makamına gitmediği ve belediye binasında bir yerel hükümet yetkilisiyle olan görüşmesini iptal ettiği belirtildi.

Park Won-soon'un kızı, 64 yaşındaki babasının evden ayrılmadan önce "vasiyete benzer" bir sesli mesaj bıraktığını söyledi. Mesajın içeriği ise tam olarak bilinmiyor.

CESEDİ BULUNDU

Yonhap ajansının haberine göre, kızının, yerel saatle 17.17'de polise kayıp ihbarında bulunmasından kısa bir süre Seul Belediye Başkanı Won-soon Park ormanlık alanda ölü bulundu.

Güney Kore Seul Metropolitan Polisi, Park'ın cesedinin, telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sungbuk Mahallesi yakınında bulunduğunu açıkladı.

MUHTEMEL BAŞKAN ADAYIYDI

İlk kez 2011'de Seul Belediye Başkanı seçilen Park, geçen yıl üçüncü ve son dönem için yeniden bu göreve gelmişti. Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'in partisi Liberal Demokratik Parti'nin üyesi olan Park'ın 2022 seçimlerinde iktidarın muhtemel başkan adaylarından biri olarak görülüyordu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1