Zanka

Son dakika… 19 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalarda az miktarda yükseliş, iyileşen sayısında önemli düşüşle haftanın son günü tablo kritikleşti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Her gün 1000’e yakın hastamız şifa buluyor, 1000'e yakın yeni vakamız oluyor. Yeni vakaları durdurabilirsek aktif vaka sayısı hızla azalmış olacak. Hedefimiz; iyileşen sayısında artış, yeni vaka sayılarında düşüş. İyi haberler, alacağımız tedbirlere bağlı.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 16 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 491’e yükseldi. Dün 17 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmeyen vaka sayısı, 14 Temmuz’da yeniden binin altına geriledi. Diğer günlere kıyasla önceki gün daha yüksek bir oranda gerileyen sayı, son birkaç gündür o ivmesini kaybetti. Dün ufak bir düşüş yaşanan sayıda, haftanın son günü düşüş yerini yine yükselişe bıraktı. Son 24 saatte 924 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 219 bin 641’e ulaştı. Dün 918 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftanın son günlerinde bu sayıda sert düşüşler yaşanmasıyla, vakalarla arasındaki kritik fark daralmıştı. Yeni haftaya da düşüşle başlayan sayı, gerilemeyi sürdürdü ve vaka sayısıyla arasındaki farkı azalttı. Önceki gün önemli bir düşüş kaydedilen ve günlük vaka sayısına tehlikeli oranda yaklaşan sayıda, dün artış yaşanmıştı. Günlük iyileşen sayısı haftanın son gününü gerileyerek tamamladı ve yine vaka sayısına çok yaklaştı. Son verilere göre 997  kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver