Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Ankaragücü kendisi için büyük önem arz eden Ümraniyespor mücadelesinden futbolun katili Mete Kalkavan’a rağmen 2-1 galip ayrılarak ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi. Maçın hakemi açıklandığı andan itibaren bütün Sarı-Lacivertli taraftarlar böyle kritik bir maça Ankaragücü’nün yönettiği her maçında büyük hatalar yapan ismin atanmasına zaten tepkiliydi de bu sefer ki hatayı onlar bile tahmin edemedi.

Mete Kalkavan, Ümraniyespor maçında verdiği karar ile artık bu mesleği yapmaması gerektiğini, düdüğünü asması gerektiğini tescilledi. 44 yaşıma kadar çok büyük hakem hataları gördüm. Gerek Ankaragücü lehine gerek aleyhine, geçtim Ankaragücü’nü Türkiye ligleri, Avrupa ligleri dâhil ben bu karar kadar skandal bir karar görmedim. Buz gibi golü önce penaltı diye iptal edeceksin ve penaltı vereceksin. Arkasından seni ısrarla VAR’a davet edecekler, gideceksin ve penaltıyı da iptal edeceksin. Sonra da pişkin pişkin Ankaragücü teknik heyetine gidip, eğer golü verirsem kural hatası olur maç yeniden oynanır diyerek kendince günah çıkaracaksın. Bak Mete Kalkavan sen daha önce de Kasımpaşa lehine olmayan penaltıyı vererek bu takımı küme düşürmüştün. İnsanlar sana tetikçi deyince alınmayacaksın, gocunmayacaksın çünkü bu senin tercihin.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, aslında başına geleceklerin farkındaydı. Maçtan bir gün önce basın toplantısı ile endişelerini dile getirdi. Başkan birazda naifliği ile kimseyi kırmadan hakkını arama gayretinde ama gördük ki bu işler böyle olmuyor. Ne kadar bağırırsan, ne kadar ağır konuşursan hakkını o kadar alıyorsun. Mete Kalkavan atandığı günden itibaren baskıyı kurabilseydin eğer, belki de bugün bu konuları hiç konuşmuyor olacaktık Tabi burada artı parantez açmamız gereken bir isim var. Ankaragücü Basın sözcüsü Hüseyin Aytekin. Haftalardır hakem hataları üzerine açıklama yapan Aytekin dün artık işin sonunun küme düşmeye kadar gideceğini görerek devre arasında binlerce Ankaragücü taraftarının yapmak istediğini yaptı ve söylenmesi gereken her şeyi Mete Kalkavan’ın yüzüne söyledi. Karşılığında kırmızı kart gördü ama en azından insanların içine su serpti bu hareketi.

Biraz da maçı konuşalım. Ankaragücü’n de oyuncuların performanslarında inanılmaz bir düşüş var. Buna takımın bu sezon ki yıldızı Ali Sowe da dâhil. Bunu eğer sadece formsuzluk olarak görürsek yanılmış oluruz. Zira takımda ki birçok oyuncunun form düşüklüğünün sebebi Tolunay Kafkas’ın tercih ettiği oyun taktiği. Defanstan çıkarılan uzun topları Ali Sowe ile buluşturmak bu ligde belki büyük diye tabir edilen takımlara karşı etkili oluyor ama dengin ya da daha alt takımlara karşı bu tercih,takımda pas yapma, top oynama isteği olan futbolcuları oyundan soğutuyor.Artık ligin sonu geliyor. Belli ki Tolunay Hoca bu oyun anlayışından vazgeçmeyecek. Böyle oldukça da Taylan,Zahid, Diack, Pedrinho vs kimi düşünürsek oyun anlayışlarında çokta büyük bir beklentiye girmeyelim.

Ligde kalan Galatasaray, Kayserispor ve Adana Demirspor maçlarından alınacak en az 1 puan ligde kalmasını bana göre garantileyecek Ankaragücü’nün. Gönül ister ki lig adına kötü geçmiş bir sezonu Galatasaray galibiyeti ile bitirsin Ankaragücü. Tüm Türkiye’nin gözü bu maçta olacak çünkü sonucu lig şampiyonluğunu direk etkileyecek ve gelecek hafta oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hikâyesini çizecek. Eryaman Stadından Galatasaray’ı şampiyon kutlatmadan göndermek, maç sonucuna göre Fenerbahçe ve Galatasaray camialarından çıkacak çatlak seslerin önüne geçmek Tolunay Hocanın ve oyuncularının en önemli görevi. Kaldı ki henüz lig bitmedi ve ligde kalmayı henüz kesin olarak garantileyemedin. Bu maçtan gelecek 3 puan hem ligi bitirir kafalarda Ankaragücü adına hem de taraftarını gururlandırır.  

Gelelim asıl konumuza. Ankaragücü yıllar sonra gelen Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Başakşehir ile karşılaşacak. İlk maçta 10 kişi kalmış rakibi karşısında istenilen oyunu sahaya yansıtamayan, pozisyona girmekte zorlanan Ankaragücü’n de bakalım ilk maçta 1-0 lık mağlubiyeti çevirmek adına Tolunay Kafkas nasıl bir oyun anlayışını tercih edecek. Eğer ligde oynattığı taktikle sahaya çıkarsa Ankaragücü, çok büyük bir şansı yanında bulmadıkça finale çıkma ihtimali bulunmuyor. Topa sahip, oyunun hâkimiyetini eline alacak bir taktikle, arkasına taraftar gücünü de alarak baskıyı kurabilirse Başakşehir’e, Ankaragücü finale adını rahatlıkla yazdırabilir. Bu sezon Beşiktaş’la başlayan şansını tutmadığı takımları yenmenin devamında Başakşehir’i yenerek finale kalmak ayrı bir keyif kaynağı olur sarı-lacivertli camiada. Biletlerin satışa çıkması ile bitmesi bir olacak bu kesin. İnşallah bizde kupa zaferini anlatacağımız keyifli bir yayına imza atarız. Başkan Faruk Koca’nın sportif açıdan başarısızlığını kabul ettiği, öz eleştiri yaptığı ve umarım hatalarından ders çıkardığı açıklamalarının ardından yıllar sonra gelecek bir final güzel günlerinde habercisi olur hepimize.

Hafta sonu UEFA Lisansı alamayan takımlar açıklandı ve Süper Ligde yer aslan 8 takıma eksiklerini tamamlamak üzere ek süre verildi. Ankaragücü’de bu takımlar arasında yerini aldı. Konu ile ilgili Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin ‘talep edilen eksiklikler verilen ek süre içinde tamamlanacaktır. Haziran sonu lisansımızı almış oluruz. Geçtiğimiz sezon da aynı tarihlerde lisansımızı almıştık.’ diyerek konuyu bana göre kapattı.

Hafta içi çeşitli yayınlarla Kupa öncesi ve sonrası heyecanı size yansıtmaya çalışacağız Zanka Spor ekranlarında. Haklı eleştirileriniz oluyor bizlere. Yayın sayısı, süresi, saati gibi. Bu işleri tamamen özveri ile götürdüğümüzü, maddi bir getirimiz olmadığını unutmamanızı diliyorum. 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12